PRESSET: Dilma Rousseff gjorde det klart at hun vil kjempe mot en riksrettssak under en pressekonferanse mandag. Foto: Ueslei Marcelino/Reuters/NTB Scanpix
PRESSET: Dilma Rousseff gjorde det klart at hun vil kjempe mot en riksrettssak under en pressekonferanse mandag. Foto: Ueslei Marcelino/Reuters/NTB ScanpixVis mer

Brasils president raser mot riksrett-avstemming: - Et kuppforsøk

Brasils president Dilma Rousseff sier at hun ikke vil la seg knekke etter at kongressen i landet stemte for å stille henne for riksrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasils president Dilma Rousseff sier at hun ikke vil la seg knekke etter at kongressen i landet stemte for å stille henne for riksrett.

- Jeg har styrken, energien og motet. Jeg lar meg ikke knekke, jeg lar meg ikke bli lammet. Jeg vil fortsette å kjempe og jeg vil kjempe slik jeg har gjort hele mitt liv, sa Rousseff i en direktesendt pressekonferanse tirsdag.

Hun pekte blant annet tilbake på sin egen overlevelseshistorie fra tiden under militærdiktaturet i Brasil på 70-tallet, da hun ble torturert som medlem av en geriljagruppe.

- Dette er ikke begynnelsen på slutten. Slaget har startet. Denne kampen blir veldig lang og minneverdig, sa hun.

Rousseff anklages for å ha pyntet på statens regnskaper for å skjule økonomiske misligheter i forkant av gjenvalget i 2014. Mange brasilianere holder henne også ansvarlig for det økonomiske kaoset og den massive korrupsjonsskandalen knyttet til det statlige oljeselskapet Petrobras.

Selv sammenligner Rousseff prosessen for å stille henne for riksrett med «et kuppforsøk», og slår fast at det ikke finnes beviser for at hun har gjort noe ulovlig.

Presidentens motstandere klarte mandag å samle de nødvendige 342 stemmene i underhuset i nasjonalforsamlingen for å gi grønt lys for en riksrettssak. Saken skal nå behandles i senatet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram