Brasils president raser mot riksrett-avstemming: - Et kuppforsøk

Brasils president Dilma Rousseff sier at hun ikke vil la seg knekke etter at kongressen i landet stemte for å stille henne for riksrett.

PRESSET: Dilma Rousseff gjorde det klart at hun vil kjempe mot en riksrettssak under en pressekonferanse mandag. Foto: Ueslei Marcelino/Reuters/NTB Scanpix
PRESSET: Dilma Rousseff gjorde det klart at hun vil kjempe mot en riksrettssak under en pressekonferanse mandag. Foto: Ueslei Marcelino/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Brasils president Dilma Rousseff sier at hun ikke vil la seg knekke etter at kongressen i landet stemte for å stille henne for riksrett.

- Jeg har styrken, energien og motet. Jeg lar meg ikke knekke, jeg lar meg ikke bli lammet. Jeg vil fortsette å kjempe og jeg vil kjempe slik jeg har gjort hele mitt liv, sa Rousseff i en direktesendt pressekonferanse tirsdag.

Hun pekte blant annet tilbake på sin egen overlevelseshistorie fra tiden under militærdiktaturet i Brasil på 70-tallet, da hun ble torturert som medlem av en geriljagruppe.

- Dette er ikke begynnelsen på slutten. Slaget har startet. Denne kampen blir veldig lang og minneverdig, sa hun.

Rousseff anklages for å ha pyntet på statens regnskaper for å skjule økonomiske misligheter i forkant av gjenvalget i 2014. Mange brasilianere holder henne også ansvarlig for det økonomiske kaoset og den massive korrupsjonsskandalen knyttet til det statlige oljeselskapet Petrobras.

Selv sammenligner Rousseff prosessen for å stille henne for riksrett med «et kuppforsøk», og slår fast at det ikke finnes beviser for at hun har gjort noe ulovlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer