Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brasils president suspenderes

Visepresidenten overtar inntil dom i riksretten faller om 180 dager.

SUSPENDERES: Brasils president Dilma Rousseff. Foto: NTB Scanpix
SUSPENDERES: Brasils president Dilma Rousseff. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

58 av de 71 senatorer har til nå gitt uttrykk for sin mening i saken. 16 av dem er motstandere av riksrett, skriver avisen O Globo.

Les Dagbladets Einar Hagvaags analyse av den brasilianske riksrettsprosessen her.

Avisen peker på at de fleste senatorene i forkant har varslet at de kommer til å stemme i favør av riksrett mot president Dilma Rousseff. 40 av de 78 senatorene var på forhånd ventet å stemme for riksrett, ifølge avisen.

FOLKET FEIRER: Folket feiret da Underhuset stemte for riksrett i april. I dag har Overhuset også stemt for riksrett. Foto: EPA/ANTONIO LACERDA/Scanpix
FOLKET FEIRER: Folket feiret da Underhuset stemte for riksrett i april. I dag har Overhuset også stemt for riksrett. Foto: EPA/ANTONIO LACERDA/Scanpix Vis mer

I løpet av morgentimene torsdag er det ventet at selve avstemningen finner sted.

Hvis Senatet beslutter å stille Rousseff for riksrett, vil hun fjernes fra sin funksjon som president i inntil 180 dager. I mellomtiden vil visepresident Michel Temer være fungerende president. (Dagbladet/NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!