I SORG:  Et familiemedlem fulgte statsministerens pressekonferanse fra hotellet Lido i Beijing, og brast i gråt da det ble kjent at alle om bord på flyet mistet livet i flystyrten. Ny data viser at flyet styrtet i Indiahavet. Foto: Foto: Jason Lee / Reuters / NTB Scanpix
I SORG: Et familiemedlem fulgte statsministerens pressekonferanse fra hotellet Lido i Beijing, og brast i gråt da det ble kjent at alle om bord på flyet mistet livet i flystyrten. Ny data viser at flyet styrtet i Indiahavet. Foto: Foto: Jason Lee / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Brast i gråt da de fikk dødsbudskapet på sms

De pårørende fikk nå beskjeden de lenge har fryktet: Flyet styrtet og alle omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært to dramatiske uker for pårørende etter MH370 forsvant på vei til Beijing. Mens det ene ville teorien om flymysteriet etter det andre har dukket opp, har de pårørende klamret seg til håpet om at deres kjære kan være i live.

Flere slektninger fulgte Malaysias statsministeres pressekonferanse fra Lido Hotel i Bejing i dag, og bilder viser familiemedlemmer som brast i gråt da statsministeren meldte at ingen overlevde flystyrten.

- Hyl og gråt hørt fra rommet i Beijing hvor MH370-familiene er samlet. @griviera melder at en kvinne besvimte da hun hørte nyheten, skriver utenriksreporter John Williams for ABC på Twitter.

Flere av de pårørende har fått behandling av ambulansepersonell, og det har også oppstått håndgemeng.

Fikk sms og telefon Før pressekonferansen fikk de pårørende en sms fra Malaysia Airlines med dødsbudskapet.

- Malaysia Airlines må dessverre viderebringe beskjeden om at MH370 etter all sannsynlighet har gått tapt og at ingen av passasjerene overlevde. Som dere vil høre fra Malaysias statsminister den neste timen, så må vi nå akseptere at alt bevis peker mot at flyet gikk ned i Indiahavet, heter det i meldingen som nå florerer på sosiale medier.

Samtidig sier flyselskapet at de fortsatt vil gi støtte og veiledning til de pårørende, og at de vil fortsette søket etter vrakrestene.

Malaysia Airlines har også fortalt CNN at de pårørende fikk en telefon med dødsbudskapet.

FÅ SISTE NYTT I VÅRT LIVESTUDIO.
- Ingen vrakrester, ingen avslutning Statsminister Najib Tun Razak holdt i ettermiddag pressekonferanse om nye datafunn som viser hvor flyet havnet

- Det er med dyp sorg jeg må informere om at ifølge disse nye dataene gikk flight MH 370 ned i det indiske hav, sa Razak.

Det er imidlertid ikke klart hvorfor flyet fløy så langt ut av kurs og havnet sør i Indiahavet. Flere familier uttrykker at de ikke vil bli ferdig med ulykken før de har alle svar.

- Ingen bekreftede vrakrester, ingen virkelig avslutning, skriver Sarah Bajc, som mistet sin partner Philip Wood i flystyrten, i en pressemelding.

 UT PÅ BÅRE:  En av slektningene til de kinesiske passasjerene på MH370 ble fraktet ut av Hotel Lido på en båre etter beskjeden om at alle passasjerene om bord på flyet omkom. Foto: Ng Han Guan / AP Photo / NTB Scanpix
UT PÅ BÅRE: En av slektningene til de kinesiske passasjerene på MH370 ble fraktet ut av Hotel Lido på en båre etter beskjeden om at alle passasjerene om bord på flyet omkom. Foto: Ng Han Guan / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

På hotell Lido i Beijing spurte pårørende seg spørsmål som: Hva slags bevis er det snakk om? Hvordan døde alle? Hvor?

- Det er veldig vanskelig å akseptere. Vi må fortsette å be, sier Daniel Liau til Washington Post.

Lieu sier at så lenge det fortsatt er én prosent sjanse for at de kan ha overlevd, så vil han fortsatt håpe. Den malaysiske gallerieieren organiserte en tur til Kuala Lumpur for flere kinesiske kunstnere som var om bord på flyet og omkom.