Slutt på Epok All White Nikotine

Bråstans for snus uten tobakk

Den tobakksfrie snusen blir trukket fra norske butikker etter advarsel om bøter fra myndighetene.

TREKKES: Etter en lengre kamp med myndighetene har British American Tobacco valgt å trekke den tobakksfrie snusen fra markedet. Foto: Nikolai Eriksen.
TREKKES: Etter en lengre kamp med myndighetene har British American Tobacco valgt å trekke den tobakksfrie snusen fra markedet. Foto: Nikolai Eriksen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tobakksfrie snusen Epok All White Nikotin, som har møtt sterk motstand fra myndighetene, blir nå fjernet fra norske butikker.

Det bekrefter Markus Lindblad, kommunikasjonssjef i British American Tobacco i Norge:

- Vi har nå tatt del i Helsedirektoratets beslutning, og vil slutte å selge Epok All White Nikotin på det norske markedet, sier han til Dagbladet.

Selv om snusen har blitt solgt i Norge siden 2014, har tobakksgiganten British American Tobacco fått varsel om bøter på fire prosent av omsetningen om de ikke trekker mesteparten av produktene til Epok-serien.

Snus uten tobakk

Ifølge produsenten blir snusen framstilt på en måte som fjerner uønskede kreftframkallende stoffer, slik at produktet er uten tobakk.

Helsedirektoratet har likevel kommet til en beslutning om at Epok All White må trekkes innen fredag 27. juli.

Direktoratet anser nemlig snusen for å være et nytt nikotinprodukt da den ikke inneholder tobakk - og disse kan ikke selges lovlig i Norge.

Epok All White er blitt lansert som et «sunnere» alternativ til vanlig snus da den bare inneholder det avhengighetsskapende stoffet nikotin og ikke den kreftframkallende tobakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer