Bråstopp for Vollvik

Millionene fortsetter å renne ut - selv etter harde kostnadskutt.

 Sliter fortsatt:  Ingen omsetningsvekst og fortsatte tap er fasit for Idar Vollviks Ludo Store. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
Sliter fortsatt: Ingen omsetningsvekst og fortsatte tap er fasit for Idar Vollviks Ludo Store. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Høsten 2012 rapporterte Idar Vollvik om kraftig omsetningsvekst måned for måned i nettbutikken Ludo Store.

Butikken var imidlertid ikke så rosenrød som Vollvik da fortalte, skriver Finansavisen fredag, og viser til et dundrende underskudd i regnskapet for 2013.

I 1. halvår i år tapte butikken 3,5 millioner kroner - selv etter kostnadskutt.

Tapene har blitt finansiert gjennom utleggelse av konvertible obligasjonslån, men nå har Vollvik ifølge avisen måttet trekke i nødbremsen.

Kostnadene er kuttet til beinet.

- Vi har kuttet disse med 23,5 prosent i 1. halvår i år sammenlignet med 1. halvår i fjor. Da er vi på et kostnadsnivå som er bærekraftig, sier styreleder Per Espen Watle til Finansavisen.

Omsetningen i 1. halvår i år kom inn på det samme som 1. halvår i fjor: 15 millioner kroner.

- Det må være svært skuffende?

- Hvis man ser på det vi har hatt fokus på, er det gledelig at vi har klart å kutte kostnader. Hvis vi hadde hatt fokus på omsetningsvekst uten å tenke på kostnader, ville det gått i ball. Derfor ser vi ikke på det som skuffende, sier Watle.

Til tross for at veksten har uteblitt, har resultatet blitt bedre.

- Vi tapte 6 millioner i første halvår i fjor. Første halvår i år har gitt et tap på 3,5 millioner kroner. Ambisjonen vår er å kunne gå i pluss i 2014, sier Watle, som etter spørsmål fra Finansavisen må medgi at «det kanskje er for ambisiøst».

Flere nyheter Vollvik har tapt over 50 millioner på to år
Vollviks luksusliv i Spania
Konkursbegjærer Idar Vollvik