Bråstopp i ansettelser innen oljeservice

De største bedriftene innen oljeservice har fått dekket behovet for nye ingeniører.

LITT MER BROKET: Usikkerheten har økt og de store oljeservicebedriftene har begynt å tråkke på ansettelsesbremsene. Illustrasjon oljeplattform Thomas Hylland Eriksen
LITT MER BROKET: Usikkerheten har økt og de store oljeservicebedriftene har begynt å tråkke på ansettelsesbremsene. Illustrasjon oljeplattform Thomas Hylland EriksenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Høytrykket i norsk olje- og gassnæring er over for denne gang, skriver Finansavisen i dag.

Det kan bety at det blir vanskeligere for nyutdannede ingeniører å få seg jobb i oljesektoren i tiden som kommer.

Bransjesjef Runar Rugtvedt i Norsk Industri bekrefter at den kraftige bemanningsveksten avtar for de største medlemsbedriftene.

Han mener at usikkerheten har blitt noe større. Usikkerheten er knyttet til oljepris, og ikke minst gasspris, som særlig preges av skifergassituasjonen i USA.

For norsk sokkel kan også reduksjonen i den såkalte friinntekten, som ble vedtatt i Stortinget før sommeren, gjøre det litt tyngre å få realisert enkelte marginale felt, mener Rugtvedt.

Står på bremsene Kværner, som har tapt flere viktige kontrakter i år, har for eksempel ansatt 74 personer i år. Samtidig har selskapet redusert de sentrale stabsfunksjonene med 35 prosent.

— Som følge av sist vinters manglende ordreinngang hvor alle nybyggprosjektene gikk ut av landet, har vi hatt begrenset rekruttering den siste tiden og har heller ikke omfattende rekrutteringsplaner for 2014, sier kommunikasjonsdirektør Mariken Holter i Kværner.