Bråstopp i Kommune-Norge

Kommune-Norge har satt på bremsene. Oppsigelser, ingen nye jobber, bråstopp i byggevirksomheten, nedlagte klasser, skoler og barnehager. Slik blir 1999 om ikke svært mange kommuner skal gå med dundrende underskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ordfører Osmund Kaldheim i Fet i Akershus må spare inn ti millioner kroner og vil flytte ansatte fra rådhuset til skoler og helsevesen.

Det betyr riktignok ikke at administrasjonssjefen i kommunen blir lærervikar på barneskolen, eller at bygningsingeniører får jobb på sykehjemmet. Men adminstrasjonsstaben skal slankes med 30- 40 årsverk. Ressursene omdisponeres og brukes på kommunale tjenester.

- Vi har ikke råd til å drive kommunen på den gamle måten lenger. Derfor gir vi blaffen i å administrere lover, regler og forskrifter som ikke betyr noe for innbyggerne våre, sier ordføreren bestemt. At dette innebærer sivil ulydighet tar han med knusende ro.

Lover

- Vi har 5902 lover og forskrifter som regulerer kommunesektoren. Alle rundskrivene kommer i tillegg. Vi folkevalgte har altfor lenge vært opptatt av å produsere vedtak. Nå varsler vi i stedet en revolusjon, og konsentrerer oss heller om å produsere tjenester til våre innbyggere, sier høyreordføreren. Han ser fram til å kaste unødvendige papirstabler i søppelkassa.

Fet kommune har ca. 9000 innbyggere. Rundt 600 jobber i kommunen. Fet har et driftsbudsjett på 200 millioner kroner. Av dette er 80 prosent lønninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer