Bråten-drapet: -Videoen veldig viktig

Politiets etterforskere jobber på spreng med å få analysert filmen fra overvåkingskameraet fra portrommet der Egil Tostrup Bråten (23) ble funnet drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at Datatilsynet uttrykker skepsis over at videokameraer på offentlige steder også tar opp lyd, er politietterforskerne glade for filmen.

Ved inngangen til hybelhuset i Nordahl Bruns gate der 23-åringen ble funnet knivstukket, er det montert et slikt kamera. Et privat foretak har montert kameraet, som overvåker port og portrom hver kveld og natt.

Politiet jobber med å tyde både lyden og bildene som kameraet i portrommet fanget opp kvelden da Bråten ble drept. Men på grunn av vanskelige lysforhold er filmen vanskelig å tyde. Politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt har likevel forventninger til videoen og til lydopptaket.

- Videoen er veldig viktig, så vi er veldig grundige med den, sier Kristiansen til NTB.

Politiet vil spesielt se etter ting som kan bidra til å kaste lys over to personer som skal ha vært på stedet i den perioden drapet ble begått. Disse to har så langt ikke meldt seg for politiet.

Kristiansen vil ikke uttale seg om de andre tekniske funnene i saken eller om obduksjonsrapporten, men venter seg mye av dem.

- Vi har forventninger til de tekniske sporene i saken, men vil ikke gå i detaljer på hva disse er, sier Kristiansen.

(NTB)