Bratseth i tog mot volden

Rune Bratseth og flere hundre mennesker markerte i kveld det tragiske dødsfallet til en Rosenborg-supporter. Også andre steder i landet markerte mennesker sin avsky mot den tilfeldige volden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FAKLER MOT VOLD: Generalsekretær Sven Mollekleiv i Røde Kors (nr 3 fra venstre) og Rosenborg-direktør Rune Bratseth (nr 4 fra venstre) på torget i Trondheim, var blant de mange som fredag kveld markerte sin motstand mot vold.

- Terskelen for å bruke vold er blitt stadig lavere. Den må bli bygd opp igjen, sa Rosenborg-direktør Rune Bratseth i sin appell. Han fortalte at han hadde fått en sterk følelsesmessig reaksjon da han hørte om Rosenborg-supporteren på radio.

I Trondheim deltok et par hundre mennesker i markeringen som Rosenborg Ballklub og Norges Røde Kors arrangerte på Trondheims torg for å skape en opinion mot vold. I Steinkjer gikk mellom 1.200 og 1.500 mennesker i fakkeltog, og i Oslo ble det satt ut et brosteinsalter i Akersgaten utenfor utestedet Desibel der en Rosenborg-supporter døde etter at han ble slått ned i Oslo natta før cup-finalen.

Sterke følelser

- Jeg ble uvel, og jeg følte oppgitthet og harme over at det ikke skal være mulig å dra til Oslo for å ha det artig uten å bli utsatt for en så dramatisk handling.

Rune Bratseth oppfordret til aktivt engasjement mot volden, og advarte mot likegyldighet.

- Viser alle likegyldighet, da er alt fortapt, sa han.

Stopp volden

Generalsekretær Sven Mollekleiv i Norges Røde Kors holdt også en appell der han advarte mot likegyldighet, og ba om engasjement for alle dem som blir ofre for vold.

- Det gjelder å ville stoppe volden der vi er, i hjemmene, i skolegården, i nabolaget, i byen, i nasjonen og internasjonalt. Å bidra til å stoppe volden er å ta vare på vår egen integritet.

Verken Mollekleiv eller Bratseth kom nærmere inn på den spesielle hendingen som dannet opptakten til denne markeringen mot vold.

Før arrangementet på Torget understreket Sven Mollekleiv overfor at dette ikke var å gå inn i en enkeltsak og forhåndsdømme 16-åringen som er siktet for uaktsomt drap på Rune Berg, mannen som ble offer for voldsepisoden natta før cup-finalen.

Over 10 prosent av Steinkjers innbyggere deltok i fakkeltoget gjennom sentrumsgatene. Gammel og ung hadde møtt opp for å markere sin motstand mot vold.

(NTB)