Bratseths drømme-auksjon er i gang

MÜNCHEN (Dagbladet): - Her er det fint - er det så fint i Dortmund også? spør John Carew (20) Dagbladet. Han skulle bare visst der han dingler. For sjøl om guttedrømmen hans allerede er i Bundesliga nekter RBK å selge. - Budet fra Borussia er for lavt, sier Rune Bratseth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en uke siden - med bare Dortmund og Valencia på den pengekonkrete banen - skrev Dagbladet at Rosenborg ønsker auksjon på salget av John Carew. Samme dag - og mens RBK-direktørene Bratseth og Nils Skutle satt i forhandlinger med Dortmund på Hotell Royal Garden i Trondheim - meldte PSV Eindhoven seg på budrunden. Og mens Carew avfeide en mulig overgang til den nederlandske Æresdivisjonen i en bisetning, og isteden brukte sine subjekter, predikater og objekter på å omtale Borussia Dortmund i overbevisende hovedsetninger, dro tyskerne hjem med uforrettet sak.

Rune Bratseth og RBK hadde fått den auksjonen de ønsker.

55 mill. er for lite

Siden Borussia Dortmund kom med sine første frekke Carew-mark i januar har klubben økt tilbudet én gang. De måtte det - åpningsforhandlingene var jo bare til å irritere de bestemmende ørene på Lerkendal. Og under praten vi hadde for en uke siden sa Rune Bratseth at det budet tyskerne nå har inne er på over 50 millioner, men langt under 70 millioner norske kroner.

Sjøl slår jeg til med 55 før alle nullene, og bruker Bratseths slingringsmonn som sikkerhetsnett hvis det ikke stemmer på krona.

- Vi selger ikke til tyskerne på det budet som ligger der nå, sa RBK-direktøren i går kveld.

Før det helt plutselig ramlet ut av ham:

- Vi har fått et bud som er vesentlig over Dortmunds.

Om det er PSV eller Valencia vil ikke Bratseth si noe om. Men - det lukter nederlandske gylden lang vei. For da PSV meldte sin interesse ble de informert om i hvilket million-land tilbudene lå. Og det er jo ikke mulig å by mindre .

Bratseth ringes ned

Men hva skjer? Og når? Og hvor havner John Carew?

På anstalt?

- Jeg skjønner at John er utålmodig, men det eneste jeg kan si er at han går til sommeren, sier Rune Bratseth. - Det er ikke ideelt at saken drar ut, men for Rosenborg er det viktig at det skjer på riktig tidspunkt. For det kan komme nye lag på banen - med konkrete bud - og da vil prisen stige.

Og:

- Vi er nødt til å være bekveme med det salget vi gjør slik at vi ikke angrer oss 14 dager etterpå.

Midt i denne samtalen, der vi sitter ytterst på hver vår pinnestol, ringer Bratseths salgsmobil. Meget upassende. «Yes, yes....eehh, no - call me back in 20 minutes», sier RBK-direktøren. Før han ser meg rett i det åttende bud-øyet og sier «Tottenham».

- Helt sikkert tenker jeg, men at det var noe Carewsk tør jeg vedde shortsen min på.

Hvilket betyr at Dortmund, Valencia og PSV Eindhoven ikke vil kjempe aleine når den endelige avgjørelsen skal tas. Det stadige maset på mobiltelefonen, som gir RBK-direktøren et litt rart uttrykk når han må snakke utenlandsk i journalisters nærvær, er nemlig døra til auksjonslokalet. Og den er åpen - til og med på hytta.

Er seddelbunken stor nok slipper du å få den i trynet også.

Carew ønsker nærhet

- Det er store sjanser for at andre kommer på banen og byr over det vi nå ser, sier Bratseth.

Og så sier han ikke mer om den saken.

Det er ikke nødvendig heller.

Men hva sier Carew, mens agenten hans med Rosenborgs velsignelse pleier Valencia-kanalen i håp om at spanjolene i hvert fall skal matche Dortmunds tilbud om personlig kontrakt?

Jo:

- De nære tingene, og det er kort vei til og fra Dortmund både for meg og familien, er viktigere enn en million eller to. Og Valencias tilbud er ikke mye dårligere enn Dortmunds. Men i Tyskland er det i tillegg veldig sånn pang, pang, pang... orden, hvis du skjønner hva jeg mener. Og det liker jeg - det er viktig å ha noe konkret å forholde seg til.

- Men andre byr mer og Eindhoven er ikke så langt unna, det heller?

- Det orker jeg ikke å bruke energi på nå. Jeg ønsker meg til Dortmund, jeg, sier John Carew.