Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke så god elg?

Brått kom gutta over et «lite» hode i snøen

Her redder de elgen på et halvt tonn.

REDNINGSAKSJON: En gruppe snøscooterkjørere skulle teste føret etter helgas nysnø, da de fikk øye på en elg som satt fast. Video: Jonathan Anstey/Sledcore Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En gruppe snøscooterkjørere skulle teste føret etter helgas nysnø, da de fikk øye på noe mørkt midt i alt det hvite. Da de kom nærmere, innså de at det var en elg som satt fast. De tok frem spader og begynte å grave, ifølge CBC News.

- Man kunne se at han dramatisk prøvde å komme seg ut av snøen, sier Jonathan Anstey, medeier av Sledcore snøscooter-klinikk i Newfoundland i Canada.

- De kan gjøre mye skade

Det er snakk om et dyr på et halvt tonn, og flere andre ville ha valgt å kjøre videre.

Det gjaldt ikke denne gjengen.

- De kan gjøre mye skade. Men bakbeina satt fast i snøen, og vi visste at den ikke ville komme fort opp av gropa, sier Anstey.

15 minutter inn i redningsaksjonen, fikk elgen vandre videre. Men det var ikke den eneste elgen Anstey og gjengen fikk øye på den dagen, da det hadde kommet mye snø dagen før. De så flere som sleit med å komme seg gjennom føret.

SALTO-ELG: Aleksander Jensen (17) var på vei hjem til Elverum, etter å ha vært på hytta i Trysil. Sjåføren var hans atten år gamle kjæreste, som måtte bråbremse da en elg plutselig kom ut i veibanen. Men det var da elgen skulle over autovernet, at den virkelige overraskelsen kom. Video: Aleksander Jensen Vis mer

- La dem være i fred

Til tross for redningsaksjonen, sier Anstey at man burde la dem være i fred hvis de ikke er til skade for seg selv. Det å frigjøre en elg kan være farlig hvis man ikke er riktig forberedt og har kunnskapen en trenger.

Gjennom Sledcore prøver de å fortelle kundene sine at dette er elgens hus, og at man må gi dem spillerom.

- Vis respekt i skogen og gi dyrene plassen de trenger.

- EKKELT:Da Marie Herdlevær og Ylva Berge hadde patruljevakt i skibakken i Lillehammer skjedde det noe uventet: En elg løp mot dem og sparket Marie gjentatte ganger. Hun slapp heldigvis fra hendelsen uten skader. Video: Ylva Berge Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!