Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjørn i Norge:

Brått stormer bjørnene mot Kurt Are:
- Kunne skjedd en katastrofe

Den skremmende hendelsen ble til en drøm som gikk i oppfyllelse.

-EN DRØM: Kurt Are Boine Nikkinen var på elgjakt i Karasjok 6. oktober, da flere bjørner plutselig dukket opp. Se det spesielle møtet her. Video: Kurt Are Boine Nikkinen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kurt Are Boine Nikkinen fra Karasjok i Finnmark trodde han var heldig om han traff på elg da han var på jakt åtte-ni mil inn i skogen på lørdag.

- Skal jeg være helt ærlig, så måtte jeg sjekke undertøyet like etter, for å se om det hadde skjedd et uhell.

Slik beskriver Boine Nikkinen følelsen av det han plutselig kom over på turen sin: Totalt fem bjørner - ei binne og fire bjørnunger - dukket plutselig opp like ved ham.

Og det var ikke helt udramatisk.

Skjelven

- Først så jeg tre av bjørnungene, og da ble jeg virkelig nervøs. Jeg tenkte: «Hvor er så mora?» Jeg kjente at jeg ble skjelven i foten fordi jeg ikke visste hvor mora var.

Etter det han beskriver som seks-sju minutter, kommer det plutselig en lyd.

- SKREMMENDE: Wesley Larsons liv dreier seg rundt friluft og natur - og dyrene som følger med. Det innebærer også et bokstavelig talt nært forhold til bjørner. Video: Great Big StoryVis mer Vis mer

- Jeg trodde først at det var en kråke. Lyden kom nærmere og nærmere, og jeg forsto at, nei, dette var ingen kråke. Det var mora som kom for å tilkalle ungene sine.

Det var da Boine Nikkinen tok opp mobilkameraet, noe som resulterte i at deler av det spesielle møte ble fanget på film.

I videoen holder bjørnene avstand, før de tilsynelatende kommer stormende mot ham. Da begynner Boine Nikkinen å lage lyder, og klarer med dette å skremme dem vekk.

BJØRNEN FÅR NOK: Videoopptaket av to snøscooterkjørere som jager en bjørn har skapt sterke reaksjoner. Video: ViralHog Vis mer

- Jeg snakket til bjørnen slik at hun kunne høre meg, og ikke bli skremt, og slik at vi fikk opprettet en kontakt. Jeg følte vi hadde kontroll på hverandre da.

På tross av at situasjonen kunne blitt langt farligere, endte det opp med at en drøm gikk i oppfyllelse for Boine Nikkinen.

- Det å møte på bjørn så nært, har alltid vært en drøm, men ikke fem stykker samtidig. Det ble nesten altfor mye spenning på én gang. Det kunne jo ha skjedd en katastrofe, siden jeg var mellom ungene og mora på et tidspunkt.

Se det spesielle bjørnemøtet i videoen øverst i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!