Bråvåknet og la seg på hjul

Søndagsmorgenen ble ikke som planlagt, da overvåkningsbildene tikket inn. Minutter seinere jaktet Glenn Thomas på tyvene.

FERSKES: Da Glenn Thomas Aasheim så disse bildene kastet han seg i bilen for å stoppe tyvene. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Egentlig skulle han ha en rolig søndagsmorgen. I stedet endte det med det stikk motsatte for Glenn Thomas Aasheim.

Klokka hadde så vidt passert 06, da mobilen på nattbordet plutselig begynte å gi lyd fra seg. Han visste godt hva varselet betydde. Kameraene ved verkstedet hans hadde registrert bevegelse.

Noen var på vei inn på området. En av mennene på bildet mente han bestemt å dra kjensel på, men det var verken en ansatt eller en kunde. Noe var ikke som det skulle.

- Jeg våkna av pipinga og skjønte at her var det bare å kaste på seg klærne. Allerede på vei ned til verkstedet, ringte jeg politiet, forteller Aasheim til Dagbladet.

BRÅVÅKNET: Glenn Thomas Aasheim fikk seg en travel start på søndagen. Foto: Privat
BRÅVÅKNET: Glenn Thomas Aasheim fikk seg en travel start på søndagen. Foto: Privat Vis mer

Ville ta dem på fersken

Det var Eidsvoll Ullensaker Blad som først omtalte saken om tyvene som dukket opp ved Aasheim Maskinservice i Nannestad søndag morgen. Overvåkningsbildene fra stedet viser at tyvene handler raskt. Ett etter ett bæres store batterier over til en hvit varebil.

Minutter seinere er de to mennene på vei bort fra stedet.

- Det raste en del tanker gjennom hodet da jeg var på vei til verkstedet. Jeg hadde planer om å ta dem på fersken, men var usikker på hvordan de ville reagere og om jeg skulle forsøke å sperre dem, sier Aasheim.

TYVERI: To litauiske menn er nå varetektsfengslet, og er under etterforskning for flere forhold. Nå advarer politiet mot organiserte sykkeltyver. Video: Politiet Vis mer

Kjent fjes

Innen han rakk å komme fram til tyvene, hadde imidlertid situasjonen endret seg. Da Aasheim nærmet seg verkstedet, ble han møtt av varebilen. Rolig la han seg på hjul, fortsatt med politiet på telefonen.

- Etter ei drøy mils forfølgelse ble vi møtt av politiet. Jeg kjente igjen den ene av dem. Han har vært innom verkstedet flere ganger og spurt etter stålavfall for å selge dette videre, seinest et par dager før tyveriet, forteller verkstedeieren.

TYVERI: ­Da bedriftseier Inge Viktor Olsen (60) fra Grimstad våknet av to tyver i garasjen, og tok saken i sine egne hender. Reporter: Christian Wehus. Video: Viktor Olsen Vis mer

Mens politiet tok hånd om tyvene, dro Aasheim tilbake til verkstedet for å se hva som hadde forsvunnet. Der kunne han slå fast at mellom 10 og 15 bilbatterier til en verdi av nærmere 20 000 kroner hadde forsvunnet. Ifølge ham er det blyet i batteriene tyvene har vært ute etter.

Romerikes Blad har vært i kontakt med politiet i forbindelse med tyveriet. Ifølge operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt, var det to rumenere som ble stoppet og pågrepet i den aktuelle saken.

Operasjonsleder Gisle Sveen sier torsdag til Dagbladet at det ble funnet et 30-tall bilbatterier i varebilen som ble stoppet. De to pågrepne ble avhørt søndag kveld og løslatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer