Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bravo, Bravida!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Fra 2000 til 2004 har avtroppende Bravida-sjef Jan Kåre Pedersen fått 32 millioner kroner i lønn, bonus, pensjon og andre ytelser fra sitt firma. Det er ikke verst for en mann av folket. Grøftegraveren fra Stord har nemlig gått gradene, fra montør på gølvet til toppsjefstilling, ifølge Dagens Næringsliv.
  • Men det får ikke hjelpe hvor godt han kjenner firmaet og hvor verdifull han må ha vært. Lønninger og godtgjørelser i denne størrelsesordenen er hinsides all norsk fornuft, og må betraktes som ren sløsing. Firmaet som utbetaler millionene, har slitt med dårlig likviditet og minkende arbeidsoppdrag, og har derfor sett seg nødt til å redusere staben med 2000 medarbeidere. Det hadde vært å håpe at styreleder Terje Thon, før han avtalte lønn med selskapets nye toppsjef, hadde merket seg uttalelsene fra Svein Rennemo i seismikkfirmaet PGS: Relativt lave lederlønninger i Norge er et klart konkurransefortrinn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media