Breanna postet smile-selfie fra Auschwitz, har fått hundrevis av hatmeldinger

Kritikerne misforstår, sier hun.

HAR SKAPT STORM: Dette er altså selfien som har utløst et skred av avskymeldinger mot Breanna Mitchell. Til nå er den retvitret over 4000 ganger. Faksimile: TWITTER
HAR SKAPT STORM: Dette er altså selfien som har utløst et skred av avskymeldinger mot Breanna Mitchell. Til nå er den retvitret over 4000 ganger. Faksimile: TWITTER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Breanna Mitchell hadde ikke sett for seg hvilke følelser selfien hun la ut på Twitter for en måned siden, ville vekke. De siste dagene er bildet delt av over 4000 brukere - og Breanna er blitt massivt utskjelt.

Grunn: Mange finner det støtende at Breanna står og smiler inne på et av verdens mest beryktede steder - utryddelsesleiren Auschwitz, der minst 1,1 millioner fanger (ifølge forskeren Franciszek Piper), for en stor del jøder, ble myrdet an nazistene under krigen.

«Hvordan kan du være glad og smile på bildet? Forstår du ikke grusomhetene og drapene som fant sted der? Jeg ville grått», skriver en Twitter-bruker harmdirrende. «Jævla klovn», «Utrolig respektløst» er andre, mer direkte avskymeldinger.

- Glad for å være der Men Breanna tar til motmæle og sier kritikerne har misforstått sammenhengen bildet er tatt i.

«Ja, jeg skjønner hva som skjedde der. Jeg studerte det i årevis sammen med faren min, men han døde for et år siden. Denne turen betød med andre ord noe for meg, og jeg var glad for å være der», skriver hun.

Nå får Breanna også betydelig støtte, og mange mener hun er utsatt for usaklig hets.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer