Bred etterforskning i trussel-sak

Politiet har varslet Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Politidirektoratet om truslene som er fremmet mot Søfteland barne- og ungdomsskole.

BEKYMRET: Stian Andersen (t.h.) og Lars Ulvar A. Hjellestad sier de er litt bekymret for hva som kan ligge bak truslene mot skolen deres. Foto: Leif Stang
BEKYMRET: Stian Andersen (t.h.) og Lars Ulvar A. Hjellestad sier de er litt bekymret for hva som kan ligge bak truslene mot skolen deres. Foto: Leif Stang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| SØFTELAND (Dagbladet.no): - Vi etterforsker saken bredt, men har varslet PST og direktoratet i henhold til instruksen i slike saker som denne. Nå håper vi at de som måtte sitte med informasjon om trusselbrevet kan ta kontakt med politiet, sier lensmann Rasmus Dalen ved Os lensmannskontor til Dagbladet.no. Stengt i morgen ogsåSkolen med om lag 300 elever og 42 ansatte har vært stengt i dag, og vil fortsatt være stengt i morgen. Det skyldes at skolen har mottatt et brev der det fremmes alvorlige trusler mot skolen. Verken politiet eller skole-ledelsen vil kommentere innholdet i brevet. Store politistyrker jobber med saken, og har besørget vakthold i og ved skolen i natt og i dag.

Sikrer skolenRasmus Dalen sier at det kun er skolen som er truet, ikke andre bygninger i nærområdet.- Vi har foretatt en trusselvurdering, og kan ikke se at det foreligger en kritisk situasjon for barnehager eller andre bygg i nærheten. Vi har fortløpende kontakt med skole-ledelsen og vil søndag ta stilling til om vi skal åpne skolen igjen som vanlig mandag. Vi ser foreløpig ingen grunn til at de ikke skal kunne åpne opp igjen over helga. Forøvrig vil vi fortsatt sikre skolebygningen. Den vil i alle fall fortsatt være låst, sier lensmann Rasmus Dalen.Ingen personer er siktet eller pågrepet i forbindelse med etterforskningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer