Bred muslimsk front mot Dagbladet

Mener det var uklokt av Dagbladet å trykke den omstridte israelske Muhammedtegningen.

FÅR REAKSJONER: Dagbladets konstituerte sjefredaktør Lars Helle møtte sjefimamen i Norge Mehbob ur-Rehman i forbindelse med Dagbladets publisering av Muhammed-karikaturer. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
FÅR REAKSJONER: Dagbladets konstituerte sjefredaktør Lars Helle møtte sjefimamen i Norge Mehbob ur-Rehman i forbindelse med Dagbladets publisering av Muhammed-karikaturer. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Muslimer fra alle leire - også ikkepraktiserende - er sjeldent samstemte i at det var uklokt av Dagbladet å trykke den omstridte israelske Muhammedtegningen.

Tegningen der profeten fremstilles som en gris, har ført til en bred muslimsk front mot avisen.

- Jeg vil si dette er det verste norske muslimer har vært utsatt for. Også moderate krefter, de som tidligere har hevet seg over slikt, føler seg nå krenket, sier Høyre-politiker Aamir Sheikh til Aftenposten.

Også ikkepraktiserende

Også Aftenposten-spaltist og tidligere leder for Muslimsk Studentersamfunn Mohammed Usman Rana mener at tegningene Dagbladet trykket, stiller i en helt annen klasse enn de danske karikaturene og trykkingen av dem:

- Dagbladet har kokt suppe på en spiker og blåst opp en ikke-sak, sier Rana, som i likhet med Sheikh ser et stort engasjement også blant ikkepraktiserende muslimer.

Ren mobbing

Somaliske Amal Aden er for en sjelden gangs skyld enig med Rana:

- Dette er ikke ytringsfrihet, det er ren mobbing, sier hun.

Redaktør Shazia Sarwar i nettmagasinet X-plosiv sier at tegningens grovhet bidrar til den brede fronten. Hun tror mange opplever en mistillit mellom muslimer og mediene. Sarwar mener Arfan Bhattis medvirkning til demonstrasjonen trekker i negativ retning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer