Bred støtte til kvalitetsreformen

Skal vi sikre kvaliteten ved universiteter og høgskoler, trengs reformene regjeringen har foreslått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet prøver på lederplass 30. april å skape et inntrykk av at regjeringens reformer i høyere utdanning møter stor motstand. I virkeligheten har de fleste forslagene bred støtte i utdanningssektoren. Både institusjonene, forskerne og studentene slutter seg til hovedtrekkene i stortingsmeldingen.

Universitets- og høgskolerådet mener at de har fått gjennomslag for mange av de innvendingene de hadde til innstillingen fra Mjøs-utvalget, og skriver at de vil «gje uttrykk for at vi ønskjer regjeringas løfte om å satse meir på kvalitet i høgare utdanning velkommen». De støtter blant annet forslaget om ny gradsstruktur, ny styrings- og organisasjonsmodell og tilsatte instituttstyrere. Samtidig foretrekker de regjeringens forslag til bruk av universitetsbetegnelsen framfor Mjøs-utvalgets forslag. Forskerforbundet støtter de fleste forslagene, og uttrykker at de er positive til tiltak som kan heve studiekvaliteten.

Studentene

De store studentorganisasjonene er også positive. Studentenes Landsforbund sier at «Denne stortingsmeldingen vil bety en styrking av studiekvaliteten på grunn av endringen av eksamens- og undervisningsformene, reformeringen av gradsstrukturen og en bedring av studiefinansieringen». Lederen i Norsk Studentunion uttaler til Dagsavisen at hun «gleder seg til å studere ved Giske-universitetet». Derfor blir det ganske uforståelig når Dagbladet skriver at «det er knapt noen andre enn statsråden som syns reformene som skisseres, vil gi et utdanningsopplegg som er bedre enn dagens». Kjenner ikke Dagbladet organisasjonenes synspunkter, eller passer de ikke inn i lederskribentens eget bilde?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer