Bred støtte til Primakov

MOSKVA (NTB-Reuters-AFP): Russlands president Boris Jeltsin foreslo i dag utenriksminister Jevgenij Primakov som ny statsminister, etter at Viktor Tsjernomyrdin trakk seg som kandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kunngjøringen om at Tsjernomyrdin trakk seg kom etter et møte mellom Jeltsin og Tsjernomyrdin i Kreml i formiddag.

Kommunistleder Gennadij Ziuganov var raskt ut med å gi Primakov sin støtte, og spådde at den nye statsministerkandidaten vil få overveldende flertall ved den avgjørende voteringen i nasjonalforsamlingen.

- Etter min mening er Primakov sikret solid støtte i Statsdumaen, var Ziuganovs første kommentar. Kommunistpartiet har selv foreslått Primakov som ny statsminister, nettopp med den begrunnelsen at han vil bli akseptert av det store flertall.

Bred støtte

Ziuganovs partifelle og leder i Statsdumaen Gennadij Seleznjov uttalte seg også meget positivt og sa at Primakov var en «verdig kandidat». Han mente dumaen vil vurdere Jeltsins nominasjon av Primakov allerede til helgen.

- Dette er en fornuftig beslutning, og Primakov vil med sikkerhet få full støtte fra de folkevalgte, sa Seleznjov. Han la særlig vekt på Primakovs brede politiske erfaring og hans gode omdømme i utlandet.

Lederen av Føderasjonsrådet eller førstekammeret i nasjonalforsamlingen, Jegor Strojev, hilste også Jeltsins nominasjon av Primakov med glede. - Dette er en beslutning som vil virke forsonende på alle, sa Strojev. Føderasjonsrådet har ingen innvirkning på valget av statsminister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer