Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bredesen kjemper for erstatning

Espen Bredesen kjemper en tøff og lang kamp mot forsikringsselskapet Gjensidige for å få til et forsikringsoppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han skadet seg under turntrening med hopplandslaget høsten 1994 og mener det ødela deler av hans videre satsing.

- I praksis hoppet jeg uten forsikring. Det er skammelig, sier Bredesen til NTB.

I snart fem år har Bredesen kjempet sammen med Norges Skiforbund (NSF) og lege Inggard Lereim for å få saken ut av verden. Til dags dato er partene ikke kommet til enighet.

Bredesen skadet seg første gang i 1994. To år senere slo han opp samme skade, også det på landslagstrening. OL-mesteren fra Lillehammer er ennå ikke hundre prosent restituert.

- Klokkeklar

- Jeg har valgt å la skiforbundet kjøre løpet for meg, og har ventet med å kontakte advokat. Saken er etter min mening klokkeklar. Jeg skadet meg på landslagstrening og burde få dekket dette over forsikringen, sier en småforbannet Bredesen, som kommende sesong er satt utenfor landslaget.

- Denne saken har ikke noe med min nåværende status som hopper å gjøre. I praksis har jeg betalt lisens i årevis uten nytte. Hva er vitsen med en forsikring som ikke dekker faktiske skader? undres Bredesen.

- Jeg håper virkelig ikke at noen av de norske skader seg alvorlig. Jeg har selv betalt utgiftene til behandling, og vet at de andre må gjøre det samme hvis uhellet en gang er ute.

- Det som er synd for oss, er at vi må skade oss for å finne ut at vi i realiteten ikke er forsikret, mener Bredesen.

(NTB)