Breiflabb slukte oter

En breiflabb som ble fanget i Hjørundfjorden på Sunnmøre nylig hadde kort tid i forveien fortært et uvanlig bytte: I magen på fisken lå en oter som veide seks kilo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oteren befinner seg nå på fryselageret ved Atlanterhavsparken i Ålesund, og bestyreren ved fryselageret, Jan Einarsen, går god for historien, skriver Sunnmørsposten.

- Jeg har hørt om fisk som har spist mink, men dette er første gang jeg hører om noen som finner en velvoksen oter i magen på en breiflabb, sier Jan Einarsen.

Breiflabben veide 30 - 35 kilo, og den ble tatt i garn av Anders Måseide på Blindheim for noen dager siden.

Einarsen tror at oteren har tatt seg en dukkert på grunt vann. Der har breiflabben ligget og lurt på bytte. Da oteren dukket opp, har den smekket stålkjevene omkring dyret.

- Breiflabben har tenner som nærmest kverner i stykker byttet og bukserer den innover i breiflabbkroppen. Disse kjevene er så sterke at oteren neppe har levd lenge, men det må ha vært tungfordøyelig kost, selv for breiflabben, sier Einarsen.

- Jeg kan også se for meg at det må ha vært litt av et basketak der nede i havet da breiflabben slukte oteren, sier Einarsen.

Einarsen tror ikke oteren har ligget lenge i breiflabbmagen. Pelsen var så fin at fordøyelsen hos breiflabben neppe har virket lenge.

Jo, så sannelig. Havet er fullt av overraskelser.

SLUKTE OTER: En breiflabb på 30-35 kilo slukte fikk seg en kraftig middag da den slukte en oter nylig.