Breivik: - Ikke overraskende at det kommer slike brev

Han ønsker ikke si noe om brevet er ekte eller avsløre hvem avsenderen kan være.

- TRUSSELBREV: PST har startet etterforskning etter å ha blitt kjent med et brev der avsender hevder å tilhøre organisasjonen Knights Templar. Foto: Skjermdump
- TRUSSELBREV: PST har startet etterforskning etter å ha blitt kjent med et brev der avsender hevder å tilhøre organisasjonen Knights Templar. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):I brevet som ble sendt til flere av landets avisredaksjoner samtidig som 22. juli-kommisjonen la fram sin rapport mandag, presenterer avsenderen seg som nestkommandant i Knights Templar Norge.

Anders Behring Breivik har tidligere hevdet å tilhøre en organisasjon med dette navnet. Han har overfor politiet sagt at det finnes flere celler i organisasjonen, som kjemper samme kamp.

- Ikke overraskende Likevel har han flere ganger moderert seg om størrelsen av organisasjonen, og politiet mener organisasjonen ikke eksisterer.

Forsvarer Vibeke Hein Bæra viste i dag brevet fra «celle to i Knights Templar» til Anders Behring Breivik, som sitter i Skien fengsel.  

- Vi snakker fortsatt med ham gjennom en glassvegg, men jeg fikk lest det for ham og vist ham layouten, sier Bæra til Dagbladet.  

Hun sier klienten ikke ønsker å kommentere innholdet eller eventuell avsender, utover at det «ikke er overraskende at det kommer slike brev».  

Naturlig med avhør - Han ønsker ikke å si om han vet det er ekte eller om han vet hvem avsenderen er, sier Bæra.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer