Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Breivik: - Ikke overraskende at det kommer slike brev

Han ønsker ikke si noe om brevet er ekte eller avsløre hvem avsenderen kan være.

- TRUSSELBREV: PST har startet etterforskning etter å ha blitt kjent med et brev der avsender hevder å tilhøre organisasjonen Knights Templar. Foto: Skjermdump
- TRUSSELBREV: PST har startet etterforskning etter å ha blitt kjent med et brev der avsender hevder å tilhøre organisasjonen Knights Templar. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):I brevet som ble sendt til flere av landets avisredaksjoner samtidig som 22. juli-kommisjonen la fram sin rapport mandag, presenterer avsenderen seg som nestkommandant i Knights Templar Norge.

Anders Behring Breivik har tidligere hevdet å tilhøre en organisasjon med dette navnet. Han har overfor politiet sagt at det finnes flere celler i organisasjonen, som kjemper samme kamp.

- Ikke overraskende Likevel har han flere ganger moderert seg om størrelsen av organisasjonen, og politiet mener organisasjonen ikke eksisterer.

Forsvarer Vibeke Hein Bæra viste i dag brevet fra «celle to i Knights Templar» til Anders Behring Breivik, som sitter i Skien fengsel.  

- Vi snakker fortsatt med ham gjennom en glassvegg, men jeg fikk lest det for ham og vist ham layouten, sier Bæra til Dagbladet.  

Hun sier klienten ikke ønsker å kommentere innholdet eller eventuell avsender, utover at det «ikke er overraskende at det kommer slike brev».  

Naturlig med avhør - Han ønsker ikke å si om han vet det er ekte eller om han vet hvem avsenderen er, sier Bæra.  

Forsvarerne håper politiet vil etterforsket brevet, men foreløpig er ikke Breivik avhørt om saken. Det forundrer forsvarerne.  

- Hvis de tar dette alvorlig, mener vi det ville vært naturlig å avhøre ham om det. Det har hittil ikke skjedd, sier Bæra.

PST etterforsker saken Mandag denne uka uttalte PST til Dagbladet at de har startet etterforskning av Knights Templar-brevet.

- Jeg kan bekrefte at vi har startet etterforskning i denne saken. Det går på trusler og oppfordring til terror, sier seniorrådgiver Siv Alsén.

I brevet kreves det blant annet at Anders Behring Breivik løslates. Avsenderen skriver videre at dette er en «advarsel».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media