FÅR IKKE PERMISJON: Forsvarer for Anders Behring Breivik, advokat Vibeke Hein Bæra, fikk ikke permisjon fra jobben som avdelingsdirektør i Arbeidstilsynet da hun sa ja til å være en av forsvarerne til Breivik. Her er hun på vei inn i Ila fengsel sammen med Geir Lippestad for å møte deres klient i forrige uke. Foto: Jacques Hvistendahl
FÅR IKKE PERMISJON: Forsvarer for Anders Behring Breivik, advokat Vibeke Hein Bæra, fikk ikke permisjon fra jobben som avdelingsdirektør i Arbeidstilsynet da hun sa ja til å være en av forsvarerne til Breivik. Her er hun på vei inn i Ila fengsel sammen med Geir Lippestad for å møte deres klient i forrige uke. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Breivik-advokat får ikke permisjon

Advokat Vibeke Hein Bæra får ikke tilbake jobben som regiondirektør i Arbeidstilsynet etter rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vibeke Hein Bæra søkte om tolv måneders permisjon for å være medforsvarer for Anders Behring Breivik. Direktør i Arbeidstilsynet, Ingrid Finboe Svendsen, fant det ikke forsvarlig, ifølge NRK.

Dermed får Hein Bære ikke tilbake jobben når rettssaken er ferdig.

Seniorinspektør og tillitsvalgt i Arbeidstilsynet region sør, Linda Vesterberg, sier de ansatte ønsker Hein Bæra tilbake.

- Hun er en godt likt regiondirektør, både for de ansatte og for regionen, så vi har stilt oss bak at hun skulle få tolv måneders permisjon, sier hun.

(NTB)