UNDER RETTSAKEN: Aktor Svein Holden og Inga Bejer Engh i samtale med bistandsadvokatene Siv Halgren og Mette Yvonne Larsen inne i rettsal 250. Foto:Nina Hansen / Dagbladet
UNDER RETTSAKEN: Aktor Svein Holden og Inga Bejer Engh i samtale med bistandsadvokatene Siv Halgren og Mette Yvonne Larsen inne i rettsal 250. Foto:Nina Hansen / DagbladetVis mer

Breivik-aktor Svein Holden blir forsvarsadvokat

Statsadvokat Svein Holden (39) gir seg etter nærmere åtte år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holdens nye arbeidssted blir Advokatfirmaet Hjort, skriver VG.

- Tiden var moden for å søke utfordringer utenfor påtalemyndigheten. Hos Hjort vil jeg også få muligheter til å jobbe med andre ting ved siden av strafferett. Det er et firma med mange dyktige folk som jeg gleder meg til å jobbe sammen med, sier Holden.

Holden var sentral i rettssaken mot Anders Behring Breivik. I mars skal Holden være aktor i Alvdal-saken. Deretter skal han holde noen foredrag om 22. juli-saken før han tar sommerferie og gjør seg klar til ny jobb som forsvarsadvokat.

Førstestatsadvokat Jørn Sigurd Maurud i Oslo statsadvokatembete synes det er beklagelig at Holden skifter side. Det vil ta tid å bygge opp kompetansen som forsvinner når Holden forlater påtalemyndigheten, mener Maurud.

Advokatfirmaet Hjort er svært fornøyd med å få Holden på sin side.

- Å få ham på laget vil ytterligere styrke vår strafferettsavdeling. Hans erfaring med store og kompliserte saker er tilnærmet unik i norsk sammenheng. Vi ønsker også å bruke ham bredere, ikke bare i straffesaker, men også på andre prosessoppdrag og i granskninger, sier partner Henrik Boehlke i Advokatfirmaet Hjort.

(NTB)