Breivik beskytter EDL-kontakter

- Ønsker ikke å forulempe organisasjonen ytterligere, sier terroristen til politiet.

- FORTVILENDE. Etter det Dagbladet kjenner til skal Anders Behring Breivik ha fortalt private opplysninger  til politiet om NDL-lederen. NDL-leder Ronny Alte sier til Dagbladet at han synes det er overraskende, fordi han aldri har vært i kontakt med terroristen. - Det er fortvilende at jeg blir dratt inn i dette på denne måten, for jeg har fra dag én tatt avstand fra ham og hans handlinger, sier Alte. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
- FORTVILENDE. Etter det Dagbladet kjenner til skal Anders Behring Breivik ha fortalt private opplysninger til politiet om NDL-lederen. NDL-leder Ronny Alte sier til Dagbladet at han synes det er overraskende, fordi han aldri har vært i kontakt med terroristen. - Det er fortvilende at jeg blir dratt inn i dette på denne måten, for jeg har fra dag én tatt avstand fra ham og hans handlinger, sier Alte. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anders Behring Breivik har flere ganger blitt knyttet til den islamkritiske organisasjonen English Defence League (EDL) og organisasjonens norske variant - Norwegian Defence League (NDL).

Lederen i NDL, Ronny Alte, har tidligere bekreftet overfor Dagbladet at Breivik var medlem for en kortere periode.

Men etter det Dagbladet kjenner til, benekter Breivik at dette stemmer.

-Kanskje dumt Overfor politiet skal Breivik ha uttalt at han synes det er interessant at det er blitt trukket link mellom ham og organisasjonen, fordi det ikke medfører riktighet.

Dagbladet får opplyst at Breivik skal ha begrunnet dette med at dersom han hadde vært medlem i NDL ville PST tatt ham før han fikk utført terrorhandlingene.

Samtidig erkjenner Breivik at det kanskje var dumt at han skrev i manifestet at han på et tidspunkt hadde mer enn 600 Facebook-venner fra EDL.

NDL-leder Alte sier til Dagbladet at han hele tiden har hevdet at Breivik aldri har vært medlem av organisasjonen så lenge han har vært leder av den.

- Det har vært en forveksling av to ulike navn. Det finnes ingen spor på at han har vært medlem, sier Alte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer