FANGET OPP PÅ FILM: Politiet slår fast at de har Breivik på film og «god kontroll» på hans bevegelser, skriver Aftenposten. Dette bildet er tatt etter fengslingsmøtet, som varte en knapp time, ble Anders Behring Breivik (i rødt) kjørt tilbake til cella si.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FANGET OPP PÅ FILM: Politiet slår fast at de har Breivik på film og «god kontroll» på hans bevegelser, skriver Aftenposten. Dette bildet er tatt etter fengslingsmøtet, som varte en knapp time, ble Anders Behring Breivik (i rødt) kjørt tilbake til cella si. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Breivik ble filmet før bomben gikk av

Terrorsiktede Anders Behring Breivik ble filmet av overvåkingskameraer i minuttene før bomben gikk av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har sikret seg flere videoer som viser bevegelsene hans, skriver Aftenposten som får dette bekreftet fra flere kilder.

Men ifølge de samme kildene vil det ta uker å gå igjennom videomaterialet som politiet har samlet inn fra Regjeringskvartalet, Oslo sentrum og veiene inn og ut av Oslo.

Politiet har satt ned en egen prosjektgruppe som skal gå igjennom filmklippene. Men ifølge Aftenposten kan de allerede nå slå fast at de har Breivik på film og «god kontroll» på hans bevegelser.

Også 32-åringens aktivitet på sosiale medier blir gjennomgått.

- Vi jobber fortsatt døgnet rundt med å sikre beslag i hans aktivitet på sosiale medier og andre steder på internett, blant annet på sosiale medier og nettfora, sier Kripos-sjef Odd Reidar Humlegård.

(NTB)