FRYKTET FLERE BOMBER: Politiet fryktet Anders Behring Breivik hadde svelget en sender eller en utløser til en ekstra bombe. Han ble derfor scannet med røntgen etter at han ble pågrepet fredag 22. juli. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FRYKTET FLERE BOMBER: Politiet fryktet Anders Behring Breivik hadde svelget en sender eller en utløser til en ekstra bombe. Han ble derfor scannet med røntgen etter at han ble pågrepet fredag 22. juli. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Breivik ble skannet med røntgen

- Politiet fryktet han hadde skjult en detonator til en mulig bombe i Oslo tingrett i kroppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er VG som skriver at 32-åringen natt til mandag 25. juli ble kjørt til Oslo universitetssykehus (OUS) for å gjennomføre en kroppsskanning.

Årsaken var at politiet fryktet at Breivik i forkant av terrorangrepene hadde svelget en sender eller en utløser til en ekstra bombe som fortsatt lå i kroppen før fengslingsmøtet.

Det var på dette tidspunktet i etterforskningen nærliggende å tro at Oslo tingrett var målet og at bomben skulle detoneres under fengslingsmøtet, ifølge avisa.

Breiviks forsvarer Geir Lippestad bekrefter at det ble gjort en gjennomlysning av Breivik fordi man mistenkte at han kunne ha noe skjult i kroppen.

- Dette ble gjort på bakgrunn av hans forklaring, sier Lippestad til avisen. Forsvareren sier at han ikke har hørt at det ble funnet noe.

Samme natt som Breivik ble skannet ble blant annet Oslo tingrett, Borgarting lagmannsrett, Ibsen parkeringshus, omgivelsene rundt og leiligheten til 32-åringens leilighet på Skøyen saumfart med bombehunder.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ønsker ikke å kommentere saken overfor VG på det nåværende tidspunkt. (NTB)