- Breivik blir nok på Ila uansett utfall

Og norsk rettspsykiatri må ettergås i sømmene, sier bistandsadvokatene etter «Breivik-saken i miniatyr».

SER LIKHETER: Men også en stor forskjell, sier bistandsadvokatene Mette Yvonne Larsen og Siv Hallgren om saken som betegnes som en rettpsykiatrisk «Breivik-sak i miniatyr». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SER LIKHETER: Men også en stor forskjell, sier bistandsadvokatene Mette Yvonne Larsen og Siv Hallgren om saken som betegnes som en rettpsykiatrisk «Breivik-sak i miniatyr». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Oslo tingrett pågår det, parallellt med Breivik-saken, en sak der en mann som hører fuglesang, kledde seg naken i retten og har forestillinger om kannibaler kan bli dømt som tilregnelig. Breivik kjemper som kjent for å bli erklært tilregnelig - altså frisk - mens aktoratet i morgen etter all sannsynlighet vil proserede på at han er utilregnelig.

«Dette er en Breivik-sak i miniatyr», sier advokat Arne Seland, som er forsvarer i saken.

En vesentlig forskjell Siv Hallgren, koordinerende bistandsadvokat i Breivik-saken, ser at det er likheter mellom de to sakene. Men:

- Det er en vesentlig forskjell: i denne saken har ikke de sakkyndige møtt tiltalte. I Breivik-saken har alle fire beviselig hatt lange samtaler med ham, sier Hallgren til Dagbladet.

Hennes kollega Mette Yvonne Larsen sier det samme:

- Jeg ser parallellene, men skjønner også at rettspsykiaterne konkluderer som de gjør når de ikke har snakket med mannen. Da er det vanskelig å konkludere med utilregnelighet, sier Larsen til Dagbladet, og legger til:

- Blir på Ila - Jeg har tidligere ment at norsk rettspsykiatri må ettergås i sømmene og det mener jeg fortsatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer