<strong>- DÅRLIG BEREDSKAP BØR GI STRAFFERABATT:</strong>   Breiviks hovedforsvarere Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra på vei til sin klient på Ila. Anders Behring Breiviks forsvarere mener dårlig beredskap ved regjeringskvartalet og på Utøya er faktorer som bør gi den terrortiltalte 32-åringen lavere straff. Foto: Jacques Hvistendahl
- DÅRLIG BEREDSKAP BØR GI STRAFFERABATT: Breiviks hovedforsvarere Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra på vei til sin klient på Ila. Anders Behring Breiviks forsvarere mener dårlig beredskap ved regjeringskvartalet og på Utøya er faktorer som bør gi den terrortiltalte 32-åringen lavere straff. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- Breivik bør få strafferabatt

På grunn av dårlig beredskap og samarbeidsvilje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anders Behring Breiviks forsvarere mener dårlig beredskap ved regjeringskvartalet og på Utøya er faktorer som bør gi den terrortiltalte 32-åringen lavere straff, skriver VG.

På en pressekonferanse fredag vil de to forsvarerne Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra fortelle om sin strategi. Forsvarerne vil trekke fram alle formildende omstendigheter som kan føre til at straffen blir kortere enn fengsel eller forvaring i 21 år.

Punktene forsvarene vil bruke er for det første at Breivik har erkjent at han sto bak terrorhandlingene, og at han har forklart seg grundig om både forberedelser og gjennomføring. Etter norsk lov skal han da ha inntil 30 prosent strafferabatt.

For det andre forsøkte han to ganger å ringe politiet for å overgi seg under massakren på Utøya. For det tredje sparte Breivik livet til de yngste barna han kom over.

Til slutt vil forsvarerne peke på den dårlige sikkerheten i regjeringskvartalet, på Utøya og politiets responstid som sterkt medvirkende til at 32-åringen klarte å gjennomføre terroraksjonen,

Professor i kriminologi, Nils Christie, tror likevel ikke det vil være aktuelt å snakke om formildende omstendigheter i denne saken.

- Det denne personen har gjort er så hinsides og så redselsfullt, at det å snakke om formildende omstendigheter blir som å prøve å fylle vann i Atlanterhavet med teskje, sier Christie til VG.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer