Breivik brevveksler med tilhengere

Får store bunker brev fra mer enn 20 land.

SENDER OG MOTTAR: Anders Behring Breivik har utenlandske tilhengere som sender ham støtteerklæringer per post. Foto: Heiko Junge / Scanpix
SENDER OG MOTTAR: Anders Behring Breivik har utenlandske tilhengere som sender ham støtteerklæringer per post. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Behring Breivik er svært aktivt fra cella. Han hevder å ha kontakt med tilhengere i mer enn 20 land. Han skal få store bunker med brev hver dag.

I begynnelsen av januar sluttet politiet å be om brev- og besøksforbud, og siden da skal Breivik ha drevet med storstilt brevveksling med sine tilhengere.

I rapporten til de nye rettspsykiaterne skriver de at det dreier seg om flere hundre brev, skriver VG.

Breivik skal ha forklart at han svarer på brevene så langt han klarer, men at omfanget er større enn han kan håndtere.

I rapporten skriver psykiater Terje Tørrissen at «det er brev med utvetydige støtteerklæringer, med samme politiske syn som observanden. Det er politiske medsammensvorne som har skrevet. De bruker samme språk og terminologi som ham.

Og noen sier de er blitt inspirert av ham og blitt mer ekstreme som følge av observandens handlinger».

Til VG forteller en 23 år gammel amerikaner at «Det er min drøm å treffe Breivik».

- Det Breivik gjorde på Utøya, viste at han er en rasjonell nasjonalistisk patriot som ønsker å verne sitt folk mot islam, multikulturalisme og marxisme, sier amerikaneren, som er student ved det katolske universitetet Assumption College i Worchester i Massachusetts.

I et av svarbrevene til amerikaneren hevder Breivik at han skriver på tre bokmanus. Terrorforsker Anders Romarheim sier at amerikaneren trolig er i konflikt med amerikanske terrorlover hvis han mener det han skriver.

Direktør ved Ila landsfengsel, Knut Bjarkeid, bekrefter at Breivik får mange brev hver eneste dag.

(NTB)