Breivik disponerer tre celler på Ila

En for hvile, en for arbeid og en siste for trening.

<strong>ISOLASJON:</strong> Slik ser en isolasjonscelle ut på Ila fengsel. Anders Behring Breivik disponerer tre celler for å unngå soningsskader. Foto: Berit Roald/Scanipx
ISOLASJON: Slik ser en isolasjonscelle ut på Ila fengsel. Anders Behring Breivik disponerer tre celler for å unngå soningsskader. Foto: Berit Roald/Scanipx Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anders Behring Breivik disponerer til sammen tre fengselsceller i Ila fengsel i Bærum, en for hvile, en for arbeid og en siste for trening.

- Det er første gang en varetektsfange har disponert mer enn én celle her på Ila, sier fengselsdirektør Knut Barkeid til Dagsavisen.

Det er Kriminalomsorgen som besluttet at Ila skulle bygge opp et ekstra stort sikkerhetsregime rundt Anders Behring Breivik på Ila, noe som har bydd på store sikkerhetsmessige utfordringer, sier Bjarkeid.

Alle de tre cellene er på sju-åtte kvadratmeter hver. Hensikten med å tilby den terrorsiktede tre celler, er å unngå soningsskader.

<strong>ØKT SIKKERHET:</strong> Ila fengsel har økt sikkerheten for å huse Anders Behring Breivik. Foto: Holm Morten / Scanpix .
ØKT SIKKERHET: Ila fengsel har økt sikkerheten for å huse Anders Behring Breivik. Foto: Holm Morten / Scanpix . Vis mer

- Vi vet at soningsskadene vil komme. At det er forskjellige aktiviteter knyttet til de forskjellige cellene, gir ham noe variasjon, sier advokat Geir Lippestad, som er en av de som forsvarer Breivik.

Anders Behring Breivik får ikke ha kontakt med andre innsatte og har ikke tilgang til de samme aktivitets- og treningstilbudene som medfangene har. Derfor får han trene i en egen celle, sier Bjarkeid.

(NTB)

<strong>I VARETEKT:</strong> Den terrorsiktede Anders Behring Breivik fikk 12 nye uker i varetekt i gårsdagens fengslingsmøte. Rettssaken mot ham starter til våren. Foto: Politiet
I VARETEKT: Den terrorsiktede Anders Behring Breivik fikk 12 nye uker i varetekt i gårsdagens fengslingsmøte. Rettssaken mot ham starter til våren. Foto: Politiet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer