- Breivik er ikke kvalifisert for studiene

Anders Behring Breivik er ikke kvalifisert til å komme inn på studiene han har søkt på. I sommer har massemorderen pugget matte på cella for å få studiekompetanse.

PUGGET MATTE: Massedrapsdømte Anders Behring Brevik trenger flere studiepoeng for å komme inn på studiene han ønsker, sier hans advokat Vibeke Hein Bæra (her i bakgrunnen). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PUGGET MATTE: Massedrapsdømte Anders Behring Brevik trenger flere studiepoeng for å komme inn på studiene han ønsker, sier hans advokat Vibeke Hein Bæra (her i bakgrunnen). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser hans advokat, Vibeke Hein Bæra til Dagbladet.

- Han trenger flere studiepoeng for å komme inn på de studiene han ønsker, sier Breiviks advokat Vibeke Hein Bæra til Dagbladet.

Anders Behring Breivik ønsker å studere Statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, og har søkt om opptak.

Nyheten om at norgenshistoriens verste massemorder vil bli student har fått stor oppmerksomhet også internasjonalt, og flere forelesere har reagert kraftig og uttrykt at de ikke ønsker å ha noe med terroristen å gjøre dersom han kommer inn.

Rektor Ole Petter Ottersen holder fast på at de ikke kan nekte noen å studere ved universitetet og at de må forholde seg til de faglige reglene for opptak.

Nå viser det seg at Breivik selv, ved at han droppet ut av videregående, har gjort det enkelt for Universitetet i Oslo, i første omgang.

Pugger matte - Han jobber med å få studiekompetanse. Han har blant annet studert mattematikk på videregående skole-niva i sommer for å få det på plass, sier Bæra.

Ifølge Bæra har puggingen ennå ikke resultert i at Breivik har avlagt noen eksamen i matematikk.

Anders Behring Breivik sluttet på Oslo Handelsgymnasium i starten av 3. klasse, og han fikk dermed ikke generell studiekompetanse.

Dagbladet avslørte lørdag at et brev fra Universitetet i Oslo til Anders Behring Breivik var kommet på avveie. Etter det Dagbladet forstår, er brevet et standardbrev, som sendes til mange studenter.

Breivik har  allerede tatt opp flere fag fra videregående skole i fengselet.

Dersom Breivik en gang kommer inn på studiene, må ta til takke med selvstudier på cella og eksamener vil finne sted på Ila.

Bytter fengsel Anders Behring Breivik vil i løpet av den nærmeste tiden bli flyttet fra Ila sikringsanstalt til avdelingen for særskilt sikkerhetsnivå ved Skien fengsel. Der har Breivik vært tidligere.

Flyttingen er del av rutinen kriminalomsorgen har for spesielt farlige fanger, og det nøyaktige overflyttingstidspunktet er hemmelig.

Fengselshverdagen for Breivik vil være noenlunde den samme i Skien fengsel som på Ila: I og med at han er underlagt et vedtak om «særlig høy sikkerhet» vil han ikke få ha kontakt med ande fanger.

Vedtakene om «særlig høy sikkerhet» har en varighet på seks måneder, og ble i Breiviks tilfelle sist fattet før sommeren.

PÅ AVVEIE: Et brev som ble sendt til Anders Behring Breivik i forrige uke, kom på avveie i postgangen, og havnet hos en annen adressat. Foto: privat
PÅ AVVEIE: Et brev som ble sendt til Anders Behring Breivik i forrige uke, kom på avveie i postgangen, og havnet hos en annen adressat. Foto: privat Vis mer