- Breivik er ikke opptatt av strafferabatt

Forsvarerne sier de skal snu hver stein for å se hva som kan være til fordel for Anders Behring Breivik.

PRESSEKONFERANSE: Breiviks forsvarere advokat Geir Lippestad, Vibeke Hein Bæra, Odd Ivar Grøn og Tord Jordet holdt pressekonferanse før befaringen på Breiviks går på Åsta i dag.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
PRESSEKONFERANSE: Breiviks forsvarere advokat Geir Lippestad, Vibeke Hein Bæra, Odd Ivar Grøn og Tord Jordet holdt pressekonferanse før befaringen på Breiviks går på Åsta i dag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VÅLSTUA/OSLO (Dagbladet): Anders Behring Breiviks fire forsvarere presenterte i dag sin forsvarsstrategi under en pressekonferanse på Vålstua gård i Åsta der Breivik bodde i tida før terrorangrepene 22. juli.

- Vi vil snu hver stein i denne saken for å se hva som kan være til fordel for vår klient. Det er vår oppgave som forsvarere, sa advokat Geir Lippestad.

Men hans klient er ikke så opptatt av lavere straff.

- Breivik selv er ikke opptatt av strafferabatt. Han er opptatt av at han har gjort handlinger som er grusomme og i hans hode hadde han nok sett for seg en helt annen type straff enn fengsel. Men det er vår oppgave som forsvarere å jobbe mot det, sa Lippestad.

Før første fengslingsmøte etter pågripelsen 22. juli uttalte Lippestad at Breivik var sikker på at han ville bli drept på vei til tinghuset.

Han minner om prinsippet om at alle straffedømte på sikt skal tilbake til samfunnet.

- Men han har ikke tenkt lenger fram enn rettssaken. Det er ingen tvil om at han har tilstått og lagt alle kort på bordet fra det sekund han ble pågrepet, det er noe vi må se på, sa Lippestad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer