- Breivik er ikke strafferettslig tilregnellig

De sakkyndige mener Anders Behring Breivik ikke er strafferettslig tilregnelig.

HAR KONKLUDERT: Torgeir Husby leverte i dag rapporten om Breiviks psykiske tilstand. Tegning/Foto: Tegning: Esther Maria Bjørneboe / NRK/Scanpix
HAR KONKLUDERT: Torgeir Husby leverte i dag rapporten om Breiviks psykiske tilstand. Tegning/Foto: Tegning: Esther Maria Bjørneboe / NRK/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): VG Nett melder at rettpsykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim har konkludert: Anders Behring Breivik er ikke strafferettslig tilregnelig. Som oftest slutter retten seg til de rettssakkyndiges vurdering.

Hvis, slik VG Nett melder, Breivik ikke er strafferettslig tilregnelig, kan han ikke dømmes til vanlig fengselsstraff. I stedet vil han bli underlagt tvunget psykisk helsevern. Hvert tredje år vil dette vedtaket bli behandlet på nytt.

- Gal mann De tre koordinerende bistandsadvokatene Frode Elgesem, Siv Hallgren og Mette Yvonne Larsen fikk den 243 sider lange rapporten klokka 0900 i dag. De andre bistandsadvokatene i saken vil få et sammendrag av rapporten rett etter klokka 1300.

Bistandsadvokat Arne Seland tror ikke Breivik er fornøyd med denne konklusjonen. Han har ikke lest rapporten, og kjenner ikke til innholdet i den.

- Det at han nå blir definert som utilregnelig er det verste Breivik kunne ønske seg. Nå blir han bare en gal mann på talerstolen, sier Seland til Dagbladet.

Leverte rapport De to rettpsykiatrisk sakkyndige  leverte i dag sin 243 sider lange rapport om Anders Behring Breiviks psyke til Oslo tingrett. Det har forekommet at denne blir satt til side, men det skjer svært sjelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer