- Breivik er manipulerende

Psykiater Randi Rosenqvist mener Breivik forsøkte å sette henne og advokat Lippestad opp mot hverandre.

- IKKE UNIKT: - I et globalt perspektiv synes jeg ikke handlingen er så unik. Det er bisart at en ung mann kan gjøre noe slikt, men jeg kan ikke bruke det i diagnostikken, sa Randi Rosenqvist på spørmål fra Lippestad. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET
- IKKE UNIKT: - I et globalt perspektiv synes jeg ikke handlingen er så unik. Det er bisart at en ung mann kan gjøre noe slikt, men jeg kan ikke bruke det i diagnostikken, sa Randi Rosenqvist på spørmål fra Lippestad. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg med direkte her

(Dagbladet): - Breivik hadde nok forventet en røffere behandling og var høflig og grei mot fengselsbetjentene. Han undret seg over at han ikke ble mishandlet og at han ikke ble utsatt for tortur, som vanntortur, fortalte Randi Rosenqvist, som er rettspsykiater og rådgiver for fengselsdirektøren på Ila.

Vanntortur, eller waterboarding, er en torturmetode som foregår ved at man binder den personen man avhører til et fast underlag, mens man heller vann over ett tøystykke lagt over nese og munn.

- Ikke psykotisk Rosenqvist er tidligere leder for Den rettsmedisinske kommisjon og har undersøkt Breivik tre ganger. Hun har ingen av gangene funnet tegn på psykose. Men flere av Breiviks holdninger var «sære». Rosenqvist fortalte også at Breivik hadde lite kunnskap om hvordan fengslene fungerte.

- Han lurte på hvor rommet for tortur var. Han trodde norske regler ikke ville gjelde for han, fortalte Rosenqvist.

- Hvordan har Breivik oppført seg i fengslet i forhold til andre innsatte? spurte aktor.

- Eksemplarisk, svarte Rosenqvist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer