Oslo, 20110725. Etter fengslingsmøtet, som varte en knapp time, ble Anders Behring Breivik (i rødt) kjørt tilbake til cella si.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Oslo, 20110725. Etter fengslingsmøtet, som varte en knapp time, ble Anders Behring Breivik (i rødt) kjørt tilbake til cella si. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Breivik er redd for å møte medfanger

Er glad for at han slipper, ifølge forsvarer Geir Lippestad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokaten har fortalt sin klient at politiet ikke vil begjære fortsatt isolasjon, men at dette i praksis ikke vil bety stort, ettersom fengselsledelsen allerede i august bestemte at han skulle isoleres på Ila.

- Han sitter her på særlig store risikovilkår. Han sier at han i grunn er glad for at han ikke akkurat i dag får møte andre innsatte, sier Lippestad til NRK.

Fengselsdirektør Knut Bjarkeid sa torsdag at det foreløpig ikke er aktuelt å la Breivik omgås andre fanger. Isolasjonsvedtaket gjelder fram til 8. februar neste år. Ifølge Lippestad synes 32-åringen det er greit, inntil videre.

- Han føler at han utsettes for risiko dersom han kommer ut blant de andre, sier forsvareren.

Men målet er at han skal sone som andre fanger, og Lippestad har derfor bedt om et møte med Ilas ledelse for å diskutere soningsforholdene.

- Det må en del praktisk tilrettelegging til, så dette vil ta noe tid, sier han.

I de siste politiavhørene skal Breivik ha hevdet at han ble utsatt for vold gjentatte ganger da han var ung.

- Det dreier seg om ting han opplevde i ungdomsårene som handler om sammenstøt mellom forskjellige gjenger og miljøer som han har opplevd her i Oslo, sier Lippestad til NRK.

(NTB)