<strong>- FORNØYD:</strong> Forsvarere Geir Lippestad ankommer retten, og sier hans klient stort sett er fornøyd med sin forklaring så langt. Foto: Jacques Hvistendahl
- FORNØYD: Forsvarere Geir Lippestad ankommer retten, og sier hans klient stort sett er fornøyd med sin forklaring så langt. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- Breivik er spent på vitneforklaringene til de etterlatte

De første vitnene forklarer seg i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forsvarer Geir Lippestad sier til Dagbladet at Anders Behring Breivik er rimelig godt fornøyd med måten han har fått forklare seg på, så langt.

- Han har ønsket å forklare seg om hvorfor han har gjort det han har gjort. Det fikk han si en del omm innledningsvis. Han har mer på hjertet. I morgen vil han komme med sine innsigelser til den første rettspsykiatriske rapporten, sier Geir Lippestad.

Lippestad sier at Behring Breivik stort sett har svart det samme i retten som han tidligere har svart i avhør med politiet.
Spent Medforsvarer Odd Ivar Grøn sier Breivik er spent på vitneforklaringene, som begynner i Oslo tingrett i dag.

- Vi har snakket litt med ham om det, og han sier han er spent. Det gjelder først og fremst forklaringene til de alvorlig skadde og etterlatte, sier Grøn til Dagbladet.

Forsvarerne vil nå avvente en tilleggserklæring fra rettspsykiaterne Agnar Aspaas og Terje Tørrissen og deretter se hva den rettsmedisinske kommisjonen (RMK) vil komme med.

Tilleggserklæring RMK ba i går om at Aspaas og Tørrissen skulle skrive en tilleggserklæring, og mente de to hadde gått for lite inn i Breiviks barndom. De to første sakkyndige, Torgeir Husby og Synne Sørheim, la stor vekt på dette.
Agnar Aspaas sier til Dagbladet at han og kollega Terje Tørrissen vil være raske med å skrive ferdig en tilleggserklæring. - Den vil vi legge fram for retten og aktørene i retten, i tillegg til å sende svarene til kommisjonen. Det vil så være opp til kommisjonen å godkjenne rapporten, sier Aspaas.
- Vi mener vi har gjort en grundig jobb, sa Aspaas i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer