- Breivik er suicidal, farlig og frykter han blir utryddet

Derfor ble han erklært utilregnelig i dag.

PSYKOTISK: Anders Behring Breivik ankommer og forlater regjeringskvartalet 22. juli med en Volkswagen varebil full av nesten ett tonn sprengstoff, som blir detonert få. Han var psykotisk 22. juli, ifølge de sakkyndige i saken. Foto: ABC Nyheter
PSYKOTISK: Anders Behring Breivik ankommer og forlater regjeringskvartalet 22. juli med en Volkswagen varebil full av nesten ett tonn sprengstoff, som blir detonert få. Han var psykotisk 22. juli, ifølge de sakkyndige i saken. Foto: ABC Nyheter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De sakkyndige mener Breivik var psykotisk i gjerningsøyeblikket og derfor er strafferettslig utilregnelig.

Her er bakgrunnen for konklusjonen. Dagbladet vet at det følgende er de sentrale elementene i rapporten fra Torgeir Husby (60) og Synne Sørheim (45).

Psykotisk De sakkyndige vurderer at han har en paranoid schizofreni, som har medført at han var psykotisk. Både på gjerningstidspunktet og i samtalene med de sakkyndige.

Dagbladet kjenner til at de sakkyndige mener at Breiviks manifest har sitt utspring i «realitetsbristende storhetstanker» og at han totalt mangler evne til selvkritikk.

De sakkyndige mener ikke at psykosen Breivik hadde under angrepet 22. juli ble utløst av rusmidlene han hadde inntatt. Breivik hadde både anabole steroider, efedrin og koffein i kroppen.

Ny regent De sakkyndige har utført en rekke psykometriske undersøkelser av Breivik. Blant annet på bakgrunn av disse er det konkludert med at han lider av paranoid schizofreni med følgende oppgitte  vrangforestillinger:

•    Selvhenførende vrangforestillinger; han mener han har blitt lagt merke til utover det vanlige. •    Forfølgelsesvrangforestillinger; at han står overfor snarlig utryddelse.•    Grandiose vrangforestillinger; at han kan bli innsatt som ny regent og kan styre hvem skal leve og dø i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer