- Breivik er tilregnelig

Konklusjonen lekket til VG Nett.

OVERLEVERT: Psykiaterne Terje Tørrisen og Agnar Aspaas overleverte i dag den andre psykiatriske vurderingen av terrortiltalte Anders Behring Breivik. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
OVERLEVERT: Psykiaterne Terje Tørrisen og Agnar Aspaas overleverte i dag den andre psykiatriske vurderingen av terrortiltalte Anders Behring Breivik. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Psykiaterne Terje Tørrissen og Agnar Aspaas leverte kl. 11 i dag sin sakkyndige rapport om Anders Behring Breiviks psyke.

Ifølge VG Nett er konklusjonen at Breivik er tilregnelig.

Det vil si at retten kan straffe Breivik. Men det avhenger av bevisførselen totalt i retten.

En rekke bistandsadvokat, og Breivik selv, vil kjempe for å få ham dømt som tilregnelig.

Som Dagbladet har skrevet tidligere har lagdommer Anders Bøhn argumentert for hvorfor han kan straffes, selv om det i utgangspunktet er opprettet en tvil, som i normale saker skal komme tiltalte til gode, slik at han dømmes som utilregnelig og slipper straff. Bøhns hovedargument er at det ikke finnes sammenliknbar rettspraksis og at det er åpent hva det vil si å komme tiltalte til gode når han selv vil dømmes som tilregnelig.

Statsadvokatene protesterte mot oppnevningen av de nye sakkyndige. Samtidig har de gjort det klart at de vil kunne prosedere på at Breivik skal straffes, hvis den nye sakkyndigrapporten konkluderer med at han er tilregnelig og andre bevis som kommer fram i retten tilsier det samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer