- HUSKER IKKE: - Breivik sier at han har ringt departementet, men sier at han ikke kan huske hva innholdet i samtalen var, og at han ikke kan huske nøyaktig når han ringte, sier Geir Lippestad. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
- HUSKER IKKE: - Breivik sier at han har ringt departementet, men sier at han ikke kan huske hva innholdet i samtalen var, og at han ikke kan huske nøyaktig når han ringte, sier Geir Lippestad. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

Breivik erkjenner telefon til regjeringskvartalet

Men hevder han ikke husker innholdet i samtalen, ifølge forsvareren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ansatt ved sentralbordet har i politiavhør forklart at hun mottok en samtale, trolig i mars 2011, hvor en mann kom med trusler og nevnte et manifest og skyting mot AUF-ere. Hun varslet sin overordnede, men saken skal ikke ha blitt tatt videre.

- Breivik sier at han har ringt departementet, men sier at han ikke kan huske hva innholdet i samtalen var, og at han ikke kan huske nøyaktig når han ringte. Han er imidlertid klar på at dette skjedde under planleggingen, sier Lippestad til VG Nett.

Breiviks forsvarere mener det er vesentlig å få avklart hvem som ringte inn trusselen, enten det er deres klient eller noen andre. De er kritiske til at politiet har overlatt etterforskningen av saken til departementet selv.

- Det er veldig uvanlig i en så alvorlig sak, sier Lippestad.
(NTB)