REGNINGER OG FRIERI: Anders Behring Breivik er ikke lengre ilagt brev- og besøksforbud, men kontroll. Det betyr at han kan motta post, men at politiet fører streng kontroll med hva som kommer inn. Ifølge politiet har Breivik så langt mottatt frierbrev, hatbrev og regninger. Foto: Politiet
REGNINGER OG FRIERI: Anders Behring Breivik er ikke lengre ilagt brev- og besøksforbud, men kontroll. Det betyr at han kan motta post, men at politiet fører streng kontroll med hva som kommer inn. Ifølge politiet har Breivik så langt mottatt frierbrev, hatbrev og regninger. Foto: PolitietVis mer

Breivik får frierbrev, hatbrev, regninger og tilbud om frelse

Brevforbud opphevet. På mandag vil han kunne lese aviser og se på TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorsiktede Anders Behring Breivik bruker nå tid i fengselet på å lese post: Blant brevene han mottar er tilbud om frieri og frelse. Han får også hatbrev og en stor bunke regninger.

Endt brevkontroll Brevene begynte å strømme inn allerede like etter 22. juli-angrepene. Men brev- og besøksforbudet har gjort at han ikke har fått tilgang på brevene.

Forrige fengslingsmøte førte imidlertid til at han nå er underlagt brevkontroll. Det betyr at politiet plukker ut hvilke brev han får lese. Brev som kan skade etterforskningen, blir holdt tilbake.

- Han har fått en stor mengde med post. Han får nå brevene overlevert fortløpende etter at vi har gått gjennom dem. Senest onsdag fikk han en ny bunke med brev, sier politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt til TV 2.

Dette er andre gang at han får overlevert post fra politiet. Totalt har han hittil mottatt mellom 200 og 300 brev fra inn- og utland.

Regninger og frierbrev TV 2 melder at han har fått overlevert mange kjærlighetsbrev, hatbrev og tilbud om frelse, i tillegg til en stor bunke regninger.

- Jeg skal være forsiktig med å si noe om innhold, men han har fått en del regninger og brev fra utenforstående, sier Hatlo.

Førstkommende mandag får Breivik for første gang også lov til å lese aviser, se TV og høre på radio etter at han ble fengslet.

NTB