Breivik får ikke gå i moras begravelse

Må fortsatt oppholde seg på avdeling med særlig høyt sikkerhetsnivå.

FORTSATT SÆRLIG HØY SIKKERHET: Anders Behring Breivik må fortsatt oppholde seg på avdeling med særlig høyt sikkerhetsnivå, har Kriminalomsorgen bestemt. Dermed får han heller ikke permisjon til å delta i sin mors begravelse. Foto: Bjørn Langsem
FORTSATT SÆRLIG HØY SIKKERHET: Anders Behring Breivik må fortsatt oppholde seg på avdeling med særlig høyt sikkerhetsnivå, har Kriminalomsorgen bestemt. Dermed får han heller ikke permisjon til å delta i sin mors begravelse. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terrordømte Anders Behring Breivik får ikke gå i sin mors begravelse, har ledelsen ved Ila fengsel bestemt.

- Kriminalomsorgen region øst har fattet et nytt vedtak om fortsatt opphold på avdeling med særlig høyt sikkerhetsnivå for Anders Behring Breivik, skriver advokat Tord Jordet i en epost til Dagbladet.

Vedtaket ble forkynt i dag, sammen med avslag på søknad om framstilling og permisjon til sin mors begravelse.

- Dette til tross for at vedtaket om videre opphold på avdeling med særlig høyt sikkerhetsnivå, som ble fattet i september 2012, ennå ikke er klagebehandlet, skriver Jordet, som videre informerer at Breivik vil påklage avgjørelsen.

- Spesielt Som Dagbladet skrev i dag, måtte Kriminalomsorgen fatte et aktivt vedtak seinest i dag for at massemorderen fortsatt skulle være underlagt særlig høyt sikkerhetsnivå.

Hans advokater hadde i forkant ikke mottatt noe varsel om dette.

- Så jeg forholder meg til at dette blir siste dagen hans på avdeling med særlig høyt sikkerhetsnivå, sa Jordet til Dagbladet i går ettermiddag.

Han uttrykte også at han mener det ville være svært spesielt dersom Ila fengsel fattet nytt vedtak om særskilt sikkerhet, ettersom Kriminalomsorgen ikke har behandlet deres klage på soningsforholdene fra september i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer