KJÆRLIGHETSBREV:  Anders Behring Breivik får kjærlighetsbrev, hatbrev og trusselbrev fra hele verden. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET.
KJÆRLIGHETSBREV: Anders Behring Breivik får kjærlighetsbrev, hatbrev og trusselbrev fra hele verden. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET.Vis mer

Breivik får kjærlighetsbrev fra hele verden.

Men han får ikke lese brevene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinner fra hele verden sender brev til den terrorsiktede Anders Behring Breivik (32).  Brevene er av ulik karakter, alt fra kristne som vil helbrede ham, til kvinner som spiller på en morsrolle eller som sender kjærlighetsbrev, skriver VG. I tillegg får han trussel- og hatbrev.

Brev- og besøksforbud
Breivik er isolert med brev- og besøksforbud, og får derfor ikke tilgang til brevene, som kommer fra mennesker over hele verden. Det er snakk om en betydelig mengde brev, ifølge VGs opplysninger.

Fengselsprest Kjell Arnold Nyhus, ved Hamar og Ilseng fengsler, sier han ikke er overrasket.

Ikke sjokkert - Jeg er verken sjokkert eller overrasket. Det er såpass mange spesielle folk ute i samfunnet som er helt på kanten av galskap, som kan finne på å gjøre noe slik som dette, sier Nyhus til VG.

Verken fengselsdirektør Knut Bjarkeid ved Ila fengsel og forvaringsanstalt eller politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ønsker å kommentere saken. Breiviks forsvarer Geir Lippestad sier at han ikke er kjent med hva hans klient får av post.
NTB