Breivik festet på kjendisbar natta før massemordet

Anders Behring Breivik skal ha brukt siste natt før terrorangrepet på å drikke bringebærsprit på Frogner.

HYPPIG GJEST: Anders Behring Breivik var et kjent fjes på Skaugum og Palace Grill ved Solli plass i Oslo. Det var her han tok sin siste drink før terrorangrepet. >b>Bildet er tatt ved en annen anledning, og ingen av gjestene denne kvelden har noe med denne saken å gjøre. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
HYPPIG GJEST: Anders Behring Breivik var et kjent fjes på Skaugum og Palace Grill ved Solli plass i Oslo. Det var her han tok sin siste drink før terrorangrepet. >b>Bildet er tatt ved en annen anledning, og ingen av gjestene denne kvelden har noe med denne saken å gjøre. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natta før han drepte 77 mennesker, og gjorde seg til Norges mest forhatte mann, skal terroristen Anders Behring Breivik ha vært på et av Oslos hippeste utesteder - der kongelige, hipstere og finanseliten alle har vært på hyppige besøk.

Vitner sier til Dagbladet at massemorderen koste seg med en Bacardi Razz - en søt, relativt svak bringebærdrink med ei lime-skive - på baren Skaugum torsdag 21. juli.

- Han var her, men jeg vet ikke om han hadde flere med seg, sier bartenderen som serverte Breivik til Dagbladet.

Kjørte til byen I sitt såkalte manifest bekrefter Breivik at han liker søtladne drinker; der oppgir han Absolut Vodka med Red Bull til å være sin favoritt. Teknisk Ukeblad har kartlagt Breiviks kjøremønster før angrepet. Han var i Oslo den kvelden.

Bompasseringer viser at både fluktbilen, en Fiat Dublo, og bombebilen, en Volkswagen Crafter, passerte en bomstasjon ved Skøyen. Bombebilen ble kjørt til Oslo ved 22-tida onsdag 20. juli. Så tok Breivik toget til Rena, og drosje tilbake til gården han leide på Åsta.

Han kjørte fluktbilen til Oslo kvelden etter, var i byen ved 23-tida og gikk så ut på byen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer