Breivik brevveksler med svensk kvinne

Breivik fikk erotisk novelle fra svensk «kjæreste»

«Victoria» har sendt terroristen 133 brev. Staten mener hun er redskap for hans ideologiske kamp.

BREIVIKS KJÆRESTE: Svenske  «Victoria» sier Anders Behring Breivik er den eneste mannen hun noensinne har elsket. Hun har sendt ham 133 brev siden 2012. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Scanpix
BREIVIKS KJÆRESTE: Svenske  «Victoria» sier Anders Behring Breivik er den eneste mannen hun noensinne har elsket. Hun har sendt ham 133 brev siden 2012. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Regjeringsadvokat Fredrik Sejersted viser Borgarting lagmannsrett eksempler på den omfattende brevkorrespondansen mellom Anders Behring Breivik (37) og enkeltpersoner. En rekke av dem er fra kvinner som føler tiltrekning til terroristen.

En svensk kvinne i 20-åra har sendt Breivik 133 brev siden februar 2012, og terroristen har sendt minst 20 brev til henne. Etter hva Dagbladet forstår, er hun identisk med kvinnen som i fjor sto fram overfor det franske nyhetsbyrået AFP og erklærte at hun er Breiviks kjæreste - selv om de to aldri har møttes fysisk.

- Jeg vil ikke leve et liv uten ham, sa hun i intervjuet, der hun framsto under pseudomymet «Victoria».

- Vil vente for evig

Kvinnen, som bor i en småby i Sverige, har fortalt at hun kom i kontakt med Breivik i 2007, da de begge spilte nettspillet «World of Warcraft». Hun hadde et nært forhold til ham til 2009, da han avsluttet kontakten - angivelig fordi han ikke ville bli for følelsesmessig involvert.

Så gjenkjente hun ham i media etter terroren 22. juli 2011, og selv om hun ble sjokkert, besto den følelsesmessige tiltrenkningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer