Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Breivik føler vel at dette blir 1-0 til ham

Utøya-pårørende Freddy Lie er overrasket over dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var vel litt overraskende at han ble erklært tilregnelig, men nå er vi kanskje kvitt ham, sier Freddy Lie til Dagbladet.

I dag erklærte dommer Wenche Elizabeth Arntzen terroristen Anders Behring Breivik for tilregnelig, og dømte ham til forvaring i 21 år - med en minstetid på ti år.

Freddy Lie overværer den lange domsavsigelsen i Oslo tingrett i dag.

- Trodde på mer tvil Lie hadde to døtre på Utøya 22. juli i fjor.

Elisabeth (16) kom aldri hjem. Storesøster Cathrine (18) ble hardt skadd etter skudd i armen og i magen, og måtte gjennom utallige operasjoner. Lie selv snakket med Elisabeth da hun ble drept.

- Det som er viktig for meg er at han blir dømt for det han var den dagen han gjorde dette, ikke hvordan han har oppført seg i forkant og etterkant. Så jeg ble litt overrasket. Jeg trodde det var mer tvil, sier Lie.

- Kommer ikke ut Lie håper det ikke blir ankesak, og han tror ikke Breivik kommer til å anke dommen fra tingretten. Terroristen har tidligere varslet at han ikke kommer til å anke dersom han blir erklært tilregnelig.

OVERRASKET: Pårørende etter Utøya, Freddy Lie, trodde det var knyttet større tvil rundt tilregnelighetsspørsmålet enn det som kommer fram under domsavsigelsen i dag. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
OVERRASKET: Pårørende etter Utøya, Freddy Lie, trodde det var knyttet større tvil rundt tilregnelighetsspørsmålet enn det som kommer fram under domsavsigelsen i dag. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

I dag smilte han bredt da dommer Wenche Arntzen uttalte ordet «tilregnelig».

- Det er det han har villet hele tida. Det blir vel 1-0 til ham, føler han. Men ut kommer han jo ikke. Det er det viktigste, sier Lie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media