Breivik følger 22. juli-markeringen fra fengselet

- Han har sagt han kommer til å følge med på det som foregår.

FØLGER MINNEMARKERINGEN: Anders Behring Breivik følger søndagens minnemarkering på tv, men er ikke positiv til den typen markeringer. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FØLGER MINNEMARKERINGEN: Anders Behring Breivik følger søndagens minnemarkering på tv, men er ikke positiv til den typen markeringer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens nasjonen søndag samles til minnemarkering ett år etter at terroren rammet Norge, sitter terroristen Anders Behring Breivik selv og følger minnemarkeringen på tv fra fengselet på Ila.

Det opplyser Breiviks forsvarer, Odd Ivar Grøn, til Dagbladet.

- Det er litt begrenset hva kan gjøre, men han har sagt at han kommer følge med på tv-sendinger og det som foregår. Generelt har han hele veien vært interessert i alt som sies og skrives om saken. Det gjelder også dette, sier han.

Årsdagen for 22. juli vil blant annet bli markert med en nasjonal minnekonsert på Rådhusplassen. Det er ventet at opp mot 100 000 mennesker vil være til stede under konserten, som også sendes på flere tv-kanaler.

Grøn vil ikke gå i detaljer om hva Breivik mener om markeringen. Men Breivik har tidligere ikke vært positiv til denne typen markering, som rosetogene.

- Han er ikke det nå heller, sier Grøn.

Han forteller at Breivik ikke hadde regnet med å se store forandringer i samfunnet etter ett år.

- Jeg tror ting mer eller mindre har gått som han har forutsett. Han venter ikke å se de store endringene før om flere år uansett. Han ser på det som en suksess, sier Grøn.

Dagene på cella i Ila kretsfengsel bruker Breivik på tv og aviser. I tillegg skriver han på det som skal bli ei bok, og han svarer på de enorme mengdene med brev han får.

For to uker siden anslo Breivik overfor forsvarerne at han har fått mellom 500 og 600 brev. Alle sikkerhetsklareres før de blir overbragt til Breivik, og det har hopet seg opp en stor mengde brev som han får tilgang til fortløpende.

- IKKE POSITIV: Flere hundre tusen deltok i rosetog 25. juli 2011. Breivik mener reaksjonen var ulogisk. Foto: Uffe Frandsen
- IKKE POSITIV: Flere hundre tusen deltok i rosetog 25. juli 2011. Breivik mener reaksjonen var ulogisk. Foto: Uffe Frandsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer