Breivik følger 22. juli-markeringen fra fengselet

- Han har sagt han kommer til å følge med på det som foregår.

FØLGER MINNEMARKERINGEN: Anders Behring Breivik følger søndagens minnemarkering på tv, men er ikke positiv til den typen markeringer. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FØLGER MINNEMARKERINGEN: Anders Behring Breivik følger søndagens minnemarkering på tv, men er ikke positiv til den typen markeringer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens nasjonen søndag samles til minnemarkering ett år etter at terroren rammet Norge, sitter terroristen Anders Behring Breivik selv og følger minnemarkeringen på tv fra fengselet på Ila.

Det opplyser Breiviks forsvarer, Odd Ivar Grøn, til Dagbladet.

- Det er litt begrenset hva kan gjøre, men han har sagt at han kommer følge med på tv-sendinger og det som foregår. Generelt har han hele veien vært interessert i alt som sies og skrives om saken. Det gjelder også dette, sier han.

Årsdagen for 22. juli vil blant annet bli markert med en nasjonal minnekonsert på Rådhusplassen. Det er ventet at opp mot 100 000 mennesker vil være til stede under konserten, som også sendes på flere tv-kanaler.

Grøn vil ikke gå i detaljer om hva Breivik mener om markeringen. Men Breivik har tidligere ikke vært positiv til denne typen markering, som rosetogene.

- Han er ikke det nå heller, sier Grøn.

Han forteller at Breivik ikke hadde regnet med å se store forandringer i samfunnet etter ett år.

- Jeg tror ting mer eller mindre har gått som han har forutsett. Han venter ikke å se de store endringene før om flere år uansett. Han ser på det som en suksess, sier Grøn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.