VOLDSOM INTERESSE: Slik så det ut utenfor Oslo tingrett da Breivik først ble framstilt for fengsling. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
VOLDSOM INTERESSE: Slik så det ut utenfor Oslo tingrett da Breivik først ble framstilt for fengsling. Foto: Vegard Grøtt / ScanpixVis mer

Breivik framstilles bak lukkede dører

Borgarting lagmannsrett gir politiet medhold i at dørene skal lukkes for presse og fornærmede under terrorsiktedes fengslingsmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett støtter ikke tingrettens avgjørelse om åpne dører for presse og fornærmede under Breiviks kommende fengslingsmøte.

«Lagmannsretten er - i motsetning til tingretten - ikke i tvil om at lukkede dører er påkrevet», står det i kjennelsen.

Lagmannsretten gir politiet medhold i at det er en reell fare for bevisforspillelse og at det vil «vanskeliggjøre sakens opplysning» dersom presse, fornærmede og etterlatte får være til stede under fengslingsmøtet førstkommende mandag.

Dette står i kontrast til tingrettens kjennelse mandag der politiets frykt ble vurdert til å være for lite konkret. Tingretten mente det virker lite sannsynlig at siktede under et fengslingsmøte vil få mulighet til å kommunisere med noen på en slik måte at det vil «vanskeliggjøre sakens opplysninger».

Et stort antall journalister fra inn- og utland hadde meldt sin interesse for å være til stede under fengslingsmøtet mandag. Totalt 130 journalister og fotografer var akkreditert for å følge møtet.

(NTB)