- Breivik gikk forbi de minste barna

Terrorsiktede Anders Behring Breivik sparte flere små barn under sin massakre på Utøya. Begrunnelsen skal være at de minste barna ennå ikke var hjernevasket av Arbeiderpartiet.

UNGEN HENSIKT: - De var ikke blitt gamle nok til at de var blitt indoktinert av Arbeiderpartiet. Derfor hadde det ingen hensikt å ta livet av de minste barna, sier Breiviks forsvarer,  advokat Geir Lippestad.
 Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
UNGEN HENSIKT: - De var ikke blitt gamle nok til at de var blitt indoktinert av Arbeiderpartiet. Derfor hadde det ingen hensikt å ta livet av de minste barna, sier Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forsvarsadvokat Geir Lippestad sier til Dagbladet at Breivik har forklart seg om de minste barna i avhør med politiet.

- Han har forklart at han gikk forbi de minste barna fordi han så at de var veldig unge. Jeg tror ikke det har med moral å gjøre, men at de ikke var blitt gamle nok til at de var blitt indoktrinert av Arbeiderpartiet. Derfor hadde det ingen hensikt å ta livet av de minste barna, sier Lippestad.

Han ser på det nåværende tidspunkt ikke for seg at det finnes noen formildende omstendigheter å anføre når straffesaken mot Breivik kommer opp for retten.

Hadde ammunisjonsdepot Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby har tidligere uttalt at Anders Behring Breivik hadde mye ammunisjon igjen da han ble pågrepet om ettermiddagen fredag 22. juli. Forsvarsadvokat Geir Lippestad sier at det er korrekt at han hadde mer ammunisjon, men at denne lå i et eget depot et annet sted på Utøya enn der han ble pågrepet.

- Han har sagt i avhør at han var mer eller mindre tom for ammunisjon der han stod da politiet dukket opp. Han valgte å overgi seg uten kamp, sier Lippestad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer