Breivik gikk på steroider, efedrin, koffein og aspirin

Brukte stoffene blant annet for å redusere sin egen empati under terroraksjonen.

PÅVIRKET: Anders Behring Breivik brukte steroider, ifølge seg selv blant annet for å klare å bevege seg rundt i utrustningen han hadde på seg 22. juli . Foto: Fra ABC Nyheter, gjengitt med tillatelse
PÅVIRKET: Anders Behring Breivik brukte steroider, ifølge seg selv blant annet for å klare å bevege seg rundt i utrustningen han hadde på seg 22. juli . Foto: Fra ABC Nyheter, gjengitt med tillatelse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby bekrefter overfor Dagbladet at de vet hvilke stoffer Breivik hadde i blodet da han ble tatt fredag 22. juli.

- Natta etter pågripelsen ble det tatt både blod- og urinprøve av siktede. De bekreftet det han selv hadde fortalt. Han hadde brukt anabole steroider, stanozolol (Winstrol), samt efedrin, koffein og aspirin, sier Kraby.

Ingen andre siktet Breivik har selv oppgitt at han gikk på en steroidekur med Winstrol (stanozolol er virkestoffet i Winstrol), og at han ville bruke en blanding av efedrin, koffein og aspirin under terroraksjonen. I sitt manifest har Breivik oppgitt at han har brukt anabole steroider over lang tid, og at han tok store mengder anabole steroider også i ukene før angrepene. Stoffet har en klar kobling til aggressivitet, ifølge forskerne. Politiet etterforsker nå hvordan terroristen har skaffet seg stoffene.

- Vi etterforsker alle innkjøp siktede har gjort. Det ser ut til at mye av dette er kjøpt på nettet. Men jeg vil ikke kommentere konkrete etterforskningsskritt utover det, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer